Annons

Annons

Olyckan hånler elakt mot oss

Igår var vi och handlade på Super U. Då måste man åka till Martres-Tolosane. Vi handlade både nyttigt (=kött), som smaskens (=kött och äpplen). Glada och nöjda begav vi oss i min Agnes bil mot mitt palats, som ligger 10 kilometer bort ungefär, och var på vägen mellan Super U och mitt palats som olyckan uppsökte oss och hånlog elakt.

Här står jag tidigt idag på morgonen och kan inget annat. Att ge sig ut och åka bil är inte till att tänka på. Motorn låter konstigt och är så svag, så svag. Olyckan har drabbat motorn och därmed också oss.

Helt plötsligt började det låta konstigt från bilens motor och den tappade effekt också. Hastigheten sjönk från 187 kilometer i timmen till bara 62. Eller om det var från 87 till 62. Mycket sjönk hastigheten i alla fall.

Annons

Vi tog oss hem med den konstigt låtande motorn, även om det gick sakta. Särskilt i uppförsbackarna gick det knappt alls.

Så hånlog olyckan mot oss en gång till på samma resa. Vi hittade nämligen ingen parkeringsplats nära mitt palats, utan vi fick gå 12 meter eller så för att komma hem. Du ser ju själv på bilderna hur långt från palatset vi står. Då ska du veta att vi också hade tre (3) mycket tunga kassar att bära på.

Vad är det nu för fel på bilen? Ja, min husse tror det värsta, vad det nu är. I alla fall ska min Agnes komma idag (det är hennes bil dessutom). Då får min Agnes ledsaga oss till bilverkstaden. Det är inte så att vi absolut måste ha skjuts, för bilverkstaden ligger inom promenadavstånd. Vad vi absolut behöver är tolkning, för både min husse och jag inbillar oss att de på verkstaden pratar franska.

Nu får vi se hur det går med bilen. Den är ganska ny, för min Agnes köpte den för ungefär tre år sedan och då var den jättedyr. Den kostade 20 000 kronor. Nu ska vi se hur mycket den kostar att reparera. Önska oss lycka till. Ändringen som måste komma till stånd, kanske kan komma i morgon. Då ska det bli varmt också. Idag kan den inte bli av.

Hej så länge

Vaira

Du ser själv hur vansinnigt långt bort vi fick fickparkera igår. Min palatsdörr är den längst till höger och min Agnes bil skymtar i fjärran under gatlyktan. Det är så det kan vara ibland i stora städer som Aurignac, där det finns många bilar.

Trots att jag har ett vackert blinkande halsband när jag står framföre min Agnes bil, så blir inte motorn hel av sig själv med hjälp av de gröna strålarna från halsbandet. Idag ska vi försöka ta oss till vår bilverkstad, men vi väntar på att tolken min Agnes ska komma. Då ska de få titta på bilen, när de har tid, så får vi veta vad som är fel. Kanske.

(65)

Kommentera

 


Annons

Annons

Laddar