Annons

Annons

Om jag bara kunde få makten

Stegen upp till maktens boning är inte svåra för mig att ta. Visst passar jag väl där. Det skulle behövas någon som tar tag i saker på ett kvinnligt sätt.

Stegen upp till maktens boning är inte svåra för mig att ta. Visst passar jag väl där. Det skulle behövas någon som tar tag i saker på ett kvinnligt sätt.

Nu har jag fått nog. Det måste bli ordning även här. Det behövs en tjej! Jag har börjat min klättring mot att ta över staden som ett första steg. Länet och regionen står sedan på tur.

Att ta över makten här hemma hos mig, gick betydligt lättare än vad jag hade föreställt mig. Min husse har inte mycket att sätta emot, om han inte sätter sig på mig förstås Men nu är det större saker som gäller.

Annons

Jag kan ju börja i mitt närområde. Jag ska se till att koppeltvånget genast avskaffas. Hur ska en alert västgötaspets kunna valla harar om hen sitter fast i flegmatisk husse eller matte? Nej, jag tycker verkligen inte att man ska behöva ha sin husse eller matte i ett koppel. Fram för fler västgötaspetsrusningar. Det är ren friskvård.

Om jag lyfter blicken över min skog, så finns det större saker att ta tag i.

Ett kommunalråd i Kalmar trodde sig ha förstått att Kalmar skulle bli ny residensstad i den nya storregionen, Småland och Östergötland. Det kan han ju fortsätta att tro, men ack vad fel han har. Den nya residensstaden ska ju förstås vara Tranås. Anledningarna är många, jag vill bara framhålla några:

  1. Tranås ligger vid södra stambanan. Här kan man sitta vid den före detta stationen, numera sunkiga vänthallen, och se SJ:s snabbtåg susa förbi.
  2. Tranås ska också få en station vid den nya höghastighetsbanan. Vid den stationen kan man i framtiden sitta och se ännu snabbare tåg köra förbi.
  3. Det finns ett fint sjukhus. Byggnaderna alltså. Numera finns det en läkarstation som har öppet kontorstider. För en vecka sedan fick vi reda på att diabetesmottagningen och barnmottagningen ska försvinna. Det är utveckling det, som måste locka byråkrater att flytta hit.
  4. Tranås har ett väl utvecklat polisväsende, som finns här varje torsdag. Då kan man gå dit och hämta sitt pass, eller anmäla sin stulna bil eller så.

Det var bara några punkter, som gör att min nya stad Tranås står ut. Andra är att Tranås är känt för sin pälsindustri, som inte längre finns, och Stiga, som har flyttat till Italien.

Vi skulle verkligen behöva ett tusental nya statliga arbeten. Det ska jag Vaira se till att vi får. Bara jag får makten. Får jag inte den, så får jag väl fortsätta att ta hand om min husse här hemma.

Hej så länge

Vaira

Sjukhuset, som blev en läkarstation med kontorstider, är vackert beläget vid Tranås stora hamn. Här skulle säkert de sjuka nya invånarna trivas. Fast de får förstås inte bli sjuka på kvällar och helger. Då får de åka till Eksjö.

Sjukhuset, som blev en läkarstation med kontorstider, är vackert beläget vid Tranås stora hamn. Här skulle säkert de sjuka nya invånarna trivas. Fast de får förstås inte bli sjuka på kvällar och helger. Då får de åka till Eksjö. Allmänna kommunikationer finns knappt, så det blir till att få ta egen bil. Ersättning för detta utgår inte.

Här kan man sitta och titta på den före detta stationen och se X2000 susa förbi. Fast det stannar flera om dagen. Förr stannade det tåg till Stockholm eller Malmö två gånger varje timme. Fast det var då. Nu är SJ bara till för invånare i storstäder.

Här kan man sitta och titta på den före detta stationen och se X2000 susa förbi. Fast det stannar flera om dagen. Förr stannade det tåg till Stockholm eller Malmö två gånger varje timme. Fast det var då. Nu är SJ bara till för invånare i storstäder.

Tranås Badhotell skulle enkelt kunna göras om till kontor för byråkraterna i den nya storregionen. Ut med sängarna och in med skrivborden. Dessutom finns ju redan Tranås stiliga offentliga toalett i grannskapet, för att skänka lättnad för nödiga besökare.

Tranås Badhotell skulle enkelt kunna göras om till kontor för byråkraterna i den nya storregionen. Ut med sängarna och in med skrivborden. Dessutom finns ju redan Tranås stiliga offentliga toalett i grannskapet, för att skänka lättnad för nödiga besökare.

Min väg som är unik i sitt slag. Det är kommunens enda gata i stadsplanerat område som saknar både asfalt och belysning. En turistmagnet, som höjer värdet på hela staden.  Tänk dig mörkervandringar på den gropiga vägen på vintern. Lägg märke till haren vid pilen. Den sitter där och väntar på att bli vallad. Hur ska jag kunna valla den, om jag måste hålla min husse i koppel?

Min väg som är unik i sitt slag. Det är kommunens enda gata i stadsplanerat område som saknar både asfalt och belysning. En turistmagnet, som höjer värdet på hela staden. Tänk dig mörkervandringar på den gropiga vägen på vintern. Lägg märke till haren vid pilen. Den sitter där och väntar på att bli vallad. Hur ska jag kunna valla den, om jag måste hålla min husse i koppel?

LÄS OCKSÅ

(48)

Kommentera

Annons

Senaste från Hemmets

Annons

Laddar