Annons
Annons

Om Vaira

Vairas blogg

Jag är Vaira. Jag är västgötaspets. Mitt fullstädiga namn är Duritzans Vaira Freiberga, men för dig och mina andra vänner bara Vaira. Jag heter så för jag ingår i presidentkullen. Min namne var president i Lettland, men hon var inte tillräckligt fin för att heta Duritzans.

Som du säkert vet är västgötaspets Sveriges äldsta hundras. Redan vikingarna hade stor nytta av mina förfäder. Då, liksom nu, vallade vi kor och skällde när det kom någon.

Västgötaspetsar är också de klokaste och vackraste av alla hundraser. Vackrast och klokast av alla västgötaspetsar är Vaira (= jag). Ödmjukhet är också det som kännetecknar mig.

Jag bor hemma i mitt nyrenoverade palats i Aurignac i Frankrike tillsammans med min nya husse. Han heter min husse. Jag var lite över fem år gammal när jag flyttade till honom. Innan dess bodde jag hos min urmatte Gunnel i Dängebo ända från min födsel. Jag var hemmadotter kan man säga.vaira-husse

Anledningen att jag flyttade till min husse den 1 februari 2016, som då bodde i Hätte utanför Tranås, var att han var utan västgötaspets sedan Sverker gick bort. Han behövde någon som tog hand om honom

I mitt nya hem har jag många arbetsuppgifter. Dagen börjar med att jag ser till att min husse vaknar och får sin morgonpromenad. Sedan går det i ett. Tallrikar ska fördiskas och matlagning ska övervakas. Dessutom är jag personlig tränare då en av oss är för fet (= husse).

Min blogg kommer att handla om allt. Det kan vara saker som händer här hemma i Aurignac. Vad som sker i min före detta hemstad (Tranås). Det kan även vara resor jag vill berätta om. Eller när min Agnes och min Sabrina kommer och hälsar på ända från Toulouse.

Naturligtvis kommer jag att klargöra världshändelserna för dig, så att även du förstår saker och ting som sker i stora världen.

Det viktigaste med min blogg är dock att påminna om när det är lämpligt att skicka presenter till mig (julafton och min födelsedag den 13 november).

 

Kontakt för samarbeten:
Ida Antebro – [email protected]


Annons
Senaste från Hemmets