Annons

Annons

Omdisponering i mitt palats

I det här presidentpalatset sparkar vi inte folk lite hipp som happ, som man gör i USA. Här sker omdisponeringarna lite mera rumsligt. Vi flyttar möbler och kartonger hit och dit och vi flyttar även oss själva.

Den viktigaste hörnan i mitt palats just nu finns i sovalkoven i min Agnes och min Sabrinas rum. Här hittar man min mat och min matskål och min fina vattenautomat. Som du ser finns även kylskåpet, med mycket gott i, och kaffemaskinen och mikrovågsugnen här. Det finns också en massa kartonger, som står på det nya fina golvet som min Agnes och min Sabrina har gjort.

Den kanske mest häpnadsväckande förändringen är att min paradsängkammare är helt färdig till 100%. Därför har jag flyttat in där och även tagit min husse med mig. Det är visserligen inte rätt säng och det står en extra låtsasgarderob där, i väntan på att stora klädkammaren ska bli färdig.

Annons

Min Agnes och min Sabrinas vardagsrumsdel är nästan färdig. Bara elementen ska skruvas dit igen. Fast eftersom rummet är fullt med kartonger och möbler, så får jag bara plats med min arbetshörna där. Det är där jag sitter och dikterar vad min sekreterare (=min husse) ska skriva på min förträffliga blogg.

I sovalkovsdelen, med det nya flytspackelgolvet, finns det också massa kartonger, men det viktigaste av allt är att min matplats är där numera. Även kylskåpet, mikrovågsugnen och kaffemaskinen finns där.

Mitt gamla allrum och den blivande klädkammaren är alldeles tomma, frånsett två målare som kämpar med tak och väggar. Golven ska slipas där också så småningom. Där blir det nog fint, kanske.

Mitt arbetsrum på nedervåningen har fått lite vit färg på lister och dörrar och börjar närma sig något som kanske kan kallas färdigt. När det blir klart kan vi flytta arbetsrummet till arbetsrummet. Bra, eller hur.

Du ser, det går lite framåt i alla fall.

Hej så länge

Vaira

Min arbetshörna i det som ska bli salongsdelen i min Agnes och min Sabrinas rum. Det här mina mästerverk skapas just nu. Du ser att elementen måste dit först, innan rummet är färdigt. Sedan ska förstås inte möblerna stå uppe på varandra.

Detta är det enda färdigrenoverade rummet i hela palatset. Det är min paradsängkammare. Fast däremot är det fel säng och det ska inte stå massa kassar och en dammsugare på golvet. Det ska väl upp tavlor också, men de finns i någon låda någonstans i huset.

Detta är mitt gamla allrum (=sovrum, arbetsrum, min matplats, kök, tv-rum och skafferi). Nu är det dags att ta tag med väggar, golv och tak. Gästrummet kan kanske bli riktigt fint, så att min Emily och min Evan kan komma och bo där.

Mörka rummet ska målas vitt, innan det blir en stor, stor klädkammare och ett förråd. Som jag ser det, så skulle det vara lämpligt att förvara några tusen tuggben och grisöron där.

(69)

Kommentera

 


Annons

Annons

Laddar