Annons

Annons

Omöjligt med ett skarpt inlägg

Nej, det kan verkligen inte bli ett skarpt inlägg idag. Redan klockan 6 när jag tog en kort promenad, så insåg jag det. Inte hade det blivit bättre den andra promenaden vid 08.23-tiden. Idag blir det en dimmig blogg helt utan vettig mening.

Du ser själv hur dimmig min stad är. Slottet syns ju knappast. Hur ska jag då kunna formulera några skarpa tankar, även om jag som vanligt är skarp?

Normalt sett kan jag hämta inspiration till mitt regerande under mina promenader. Jag kan då tänka skarpa, (västgöta-)spetsiga tankar, i det jag beundrar de spetsiga topparna på mina berg. Jag kan också titta på mitt slottstorn, som ligger där uppe på kullen. Men inte idag.

Annons

Över hela nejden hade det dragit in en dimma, som omöjliggjorde skarpa tankar. Istället blev min tankeverksamhet bara dimmig.

När jag skulle tänka några kloka regeringstankar, så blev det:

”Vi kanske måste ta tag i… köttbullar är gott. Eller är prinskorv godare? Nej, nu måste jag skärpa mig. Vi måste … fast märgben är ju svårt att slå.”

Så gick mina tankar hela tiden. Det är därför jag inte har något att skriva om.

Jo, förresten: Min Agnes ska komma idag.

Hej så länge

Vaira

Klockan 6 var det ännu dimmigare. Jag såg inte ens tassen framför mig. Det kan i sin tur bero på att jag har tassen under mig. Ser du han som går på den högra trottoaren?

Även mitt palats var höljt i dimma. När man är isolerad från omvärlden av ett dimmhölje, är det inte lätt att tänka klara tankar.

Dimman var så tät, så det var knappast ljust ens en gång 08.24. Över träden bakom husen längst ner, ska man normalt sett se mina berg som belyses av den uppgående solen. Nu ser man knappt träden.

Går man till torget vid stadshuset, så har man den bästa utsikten mot bergen. Vart har de tagit vägen? Har dimman ätit upp dem? Ja, det får vi se när dimman har lättat.

Så här ska mina berg se ut. Visserligen finns det lite dimma över kullarna framför, men de skarpa topparna syns alldeles tydligt. Det är då jag kan tänka höga och skarpa tankar. Idag är de bara dimmiga.

(63)

Kommentera

 


Annons

Annons

Laddar