Annons

Annons

OS-ilska i snöfritt Aurignac

Snön försvann som väntat, det vill säga illa snabbt. Däremot att de svenska nyhetssändningarna från SVT också skulle försvinna med snön, har väckt stor ilska hos min husse. Han kräver nu att alla sportsändningar på TV ska stoppas.

Som du ser, det är nästan alldeles snöfritt idag när jag tog min morgonpromenad. Då jag kommer hem, ska jag äta min drogfria frukost. Men ilsken är jag, trots att jag inte äter anabola.

Somliga saker var alldeles väntade här i min stad. Här ska inte finnas snö, så att den försvann var bara som det skulle. Men att nyheterna bara skulle spärras och försvinna, det var totalt oväntat.

Då och då samlas ett drönargäng av skattefuskande och drogade individer för att se vem som är bäst. De kallas för toppidrottsmän, fastän de också kan vara kvinnor. (Drogerna kallas kosttillskott fram tills de blir förbjudna. Sedan kallas de dopingpreparat.) Var finns den skidåkare som äter sin havregrynsgröt med vanlig mellanmjölk till frukost?

Annons

I år är det vinter-OS. För att döva befolkningarnas rättmätiga krav på sjukvård, skolor, äldrevård och liknande saker, så sänder tv väldigt mycket från all toppidrott. Då hoppas politikerna att befolkningen ska sitta dästa av chips och öl och vråla på sina hjältar istället för att tänka på vardagens mödor. Detta kostar massor med pengar för tv-bolagen, för det är många som ska dela på kakan. I år är det förutom deltagarna i OS, medlemmarna i Olympiska kommittén som ska ha sina fina resor, hotellrum och mutor. Därför har inte tv riktigt råd att betala ytterligare miljoner, som det skulle kosta att sända nyheter, som kanske innehåller en blänkare från detta OS, utomlands.

Nu får min husse och jag sitta i ett snöfritt Aurignac utan att kunna se svenska nyheter. Nu vet vi inget om vilka rörliga nyheter som har hänt i vårt fosterland eller fostervatten.

Så nu får vi istället förlita oss på tidningarna på nätet. Vad visste vi om världen, om inte Stockholms-Tidningen fanns, som min husse brukar säga.

Hej så länge

Vaira

PS I morgon helgar jag vilodagen, genom att ta ledigt. På måndag ska vi se om ändringen kan utföras.  DS

Lite snö är det allt kvar på stenmuren, Det är också lite frost där kossorna går och betar till vänster. Ser du dem? Ser du mig som kommer gåendes jämte stenmuren? Jag är inte stor på bilden, men viktig för kompositionen. Du kan också konstatera att det alltid är uppförsbackar i Aurignac. Jag klarar terrängen utan doping!

En stor gäspning är just vad sport på tv är värd. Att dessa parasiter som utövar sport dessutom stoppar värdefulla samhällsprogram, är varken mer eller mindre en skam. Det säger min husse i alla fall.

Nu ska du inte tro att det handlar om en skojig video, ”Bamse i Trollskogen” till exempel, nej videon är SVT:s nyhetssändningar. Det är för övrigt inte mycket man kan se i utlandet på svtplay, då det bara går att se svenska program med svenska programidéer och de är inte många, ska du veta.

Här ser du själv hur det ser ut. Kan endast ses i Sverige, står det. Normalt sett kan man se nyheter och kulturnyheter. Aldrig sportnyheter eller sportsändningar, då det skulle kosta extra för SVT. I ärlighetens namn ska sägas att rapport 19.30 går att se. Då har de klippt bort all os-sport. Tack för det.

(53)

Kommentera

 


Annons

Annons

Laddar