Annons

Annons

Oskyldigt beskyllt för håravfall

”Usch, vad du fäller Vaira”, sade min husse idag när han plöjde fram genom hårtussarna, som for omkring som jagande prärievargar på golvet. ”Nu måste vi allt ta och rykta dig ordentligt”, tillade hussen. Jag själv begriper inget. Jag är oskyldig.

Min husse påstår att detta hår skulle komma från mig. Jämför färgen på det tappade håret och färgen på mig. Ser du någon likhet? Nej, jag tänkte väl det.

Jag kan hålla med om att det ligger hårtussar överallt på golvet, i soffor, i sängar och lite här och var. Så långt är min husse och jag överrens. Fast att jag skulle vara den skyldiga hårtapperskan, det ser jag bara som en enda stor lögn och ett sätt att skylla på någon annan.

Annons

Ta och titta på en bild på mig. Hur ser jag ut? Vacker, självklart, men det var inte det jag menade. Titta på mina tjusiga färger. Lite vitt, javisst, men också lite mörkgrått, lite rödlätt, lite gult. Alltså en blandning av de vackraste färgerna en päls på en västgötaspets kan ha.

Hur ser då det tappade håret ut, det hår som pryder hela mitt hus? Jo, det är ljusgrått. Nu kommer det fiffiga, när vi ska hitta den skyldige. Vem har ljusgrått hår i det här huset?

  • Är det jag Vaira? Nej!
  • Är det min Agnes? Nej!
  • Är det min Sabrina? Nej!
  • Är det min husse? Ja!!!!

Då är det ganska lätt att inse vem det är som fäller. Det är min husse! Det är hans päls som inte tål att vi har haft ett par varma dagar, utan han måste börja fälla direkt.

I vilket fall som helst så blev jag satt på mitt ryktbord och ryktades länge och väl. Under tiden ryktade antagligen min husse sig själv, så att han sedan kunde visa upp en stor hårhög. Sådan är han. Han kan aldrig stå för något, utan skyller jämt ifrån sig.

Hej så länge

Vaira

Samma sak i trappan Min husse skyllde på mig, men jag tycker nog håret ser hussegrått ut.

Jag har med mig mitt ryktbord från Hätte, där jag bodde förut. I vår ska det fräschas upp lite med ny målarfärg. Där fick jag i alla fall sitta, fastän det var blött.

Det här hussegråa håret skulle komma från mig, påstår min husse. Var och en förstår att så inte kan vara fallet. Varför skulle jag fälla nu? Det är ju bara januari.

Jag måste tillstå att håret är dekorativt. Husse ska spara sitt hår tills i vår, då kanske någon fågel kommer och använder den grånande mannens hår till inredning av bo. Vi får se om jag får några fåglar som vill bo i hålen i muren i år.

(63)

Kommentera

 


Annons

Annons

Laddar