Annons

Annons

På hemmafronten intet nytt

 

 

På en händelselös dag, så går jag minst två promenader på min hemliga stig. Här spatserar jag på det som en gång var en tjusig väg. Den är dock inte så hemlig.

På en händelselös dag, så går jag minst två promenader på min hemliga stig En promenad före frukosten och en gång före min middag.  Här spatserar jag på det som en gång var en tjusig väg. Den är dock inte så hemlig. 

En del dagar händer det inget. Inget alls. Men om jag tänker efter så händer det något och det händer hela dagen, Från morgon till kväll,

En händelselös dag börjar med att jag vaknar. Flera gånger vaknar jag. Särskilt när rullgardinen glipar, för då vaknar min husse av solen och då vaknar jag. Han fotograferar nämligen soluppgången med sin telefon, vanligtvis från balkongen.

Annons

Vid sextiden sådär behöver jag gå ut. Då är det min tur att väcka min husse. Han gör lite kaffe åt sig, eller rättare sagt kaffemaskinen gör det.

Sedan lägger vi oss igen. Husse tittar på tv, under tiden som jag sover vidare.

När hungern plågar mig runt åtta, så påpekar jag det försynt för min husse med ett par rejäla krafs på hans mage. Han gör sig i ordning, klär sig för att kunna vara anständig när vi går ut. Vi går korta promenaden, det vill säga min hemliga stig. Idag såg vi fem harar. Tyvärr var jag kopplad.

När vi kommit hem, så äter vi frukost. Jag får min först, eftersom jag är hungrigast. Naturligtvis följs det av fördisk av husses slarvigt uppäta tallrik. Idag var det filmjölk till frukostfördisk, som alltid nu på sommaren. Gott.

Nu är det bloggen tur. Den kräver sin kvinna (=Vaira). Sedan händer inte mycket. Fika i trädgården kanske och lite plock. Det borde för övrigt dammsugas och gräset har växt ganska mycket sedan strejkbrytaren förkortade gräsmattans strån. Tvätta behövs också.

Vid ettiden brukar husse ta en kopp kaffe och en smörgås. Den senare får jag smaka av. Leverpastej är bäst.

Ungefär 16 minuter över två, ger vi oss ut på en längre promenad. Över 5 km i alla fall. När vi kommer hem, så sänker sig lugnet över mitt enkla och dammiga hem. Vid halv fem, så får jag påminna min husse om att det är dags för middag. Husse gör i ordning min mat, men innan jag får den är det dags igen med en runda på min hemliga stig.

När vi kommer hem efter den stärkande promenaden, så är det middagsdags för oss båda. Jag får hundmat och min husse kanske för pölsa eller blodpudding. Fördisk igen av min husses tallrik.

Nu brukar det bli tv för hela slanten. Jag ligger i soffan och sover.

När klockan har slagit elva slag, så tar vi oss en liten promenad innan nattningen. Det är skönt, för efter den går vi och lägger oss i min säng. Under täcket båda två. När det blir för varmt, så flyttar jag på mig, så jag ligger ovanpå täcket. Efter en timme eller så, så kryper jag under igen.

När så morgonen börjar, så startar en ny händelselös dag. Nu vet du vad som händer en händelselös dag.

Hej så länge

Vaira

På morgonen vill min husse gärna ta en bild av soluppgången. Denna tjusiga bild, fotograferad i början av februari, så den togs ganska sent.

På morgonen vill min husse gärna ta en bild av soluppgången. Denna tjusiga bild, fotograferad i början av februari, så den togs ganska sent på morgonen.

Början på årets längsta dag såg ut så här från balkonen. Den togs 02.50 ungefär. Bilden hade varit bättre, om jag hade varit ned, men jag låg i sängen.

Början på årets längsta dag såg ut så här från balkonen. Den togs 02.50 ungefär. Bilden hade varit bättre, om jag hade varit ned, men jag låg i sängen.

Om du är i Toulouse och inte har något att göra, så gå och möt min Agnes. Fast du måste vänta utanför universitets kraftiga staket. De beväpnade vakterna är inte all leka med.

Om du är i Toulouse och inte har något att göra, så gå och möt min Agnes. Fast du måste vänta utanför universitets kraftiga staket. De beväpnade vakterna är inte all leka med.

Gömma ben får tiden att rusa under en händelselös dag, Tänk bara på att smuggla ut benen, när din husse sysslar ned annat, så han inte ser dig.

Gömma ben får tiden att rusa under en händelselös dag, Tänk bara på att smuggla ut benen, när din husse sysslar ned annat, så han inte ser dig.

Att sova en sysslolös dag, är ett bra sätt att ta vara på tiden.

Att sova en sysslolös dag, är ett bra sätt att ta vara på tiden.

ara för att du ser att jag inte ljuger om hararna. Att den är suddig, beror på att min husse inte kunde hålla kameran stilla i den mörka skogen. Jag var tyvärr kopplad, annars hade haren blivit … Jag kan också stå upp sådär.

Bara för att du ser att jag inte ljuger om hararna får du se den här suddiga bilden. Att den är suddig, beror på att min husse inte kunde hålla kameran stilla i den mörka skogen. Jag var tyvärr kopplad, annars hade haren blivit … Jag kan också stå upp sådär.

LÄS OCKSÅ

(50)

Kommentera

Annons

Senaste från Hemmets

Annons

Laddar