Annons

Annons

På jakt efter secondhandfynd

I fredags kunde vi koppla av i jakten efter vårt kök. Det var ju klart att det skulle komma på lördag, efter ett heligt löfte av skandalföretaget IKEA. Istället skulle min Agnes och min husse ge sig ut på jakt efter möbler. Eftersom det var mulet och ganska kallt, så kunde jag få åka med.

Bästa jaktblicken påkopplad. Fast jagar min Agnes rätt saker? Jag tycker inte det ser ut som några sängbord, matsalsstolar eller spisspeglar.

För att kunna göra riktigt bra fynd, så skulle vi åka till andra sidan av Saint-Gaudens. (Det är den staden där man brukar köpa dammsugare, fiskgratänger och badkar i, du vet.) När man är på andra sidan och ser en stor lada på höger sida med massa skräp runt, då ska man köra in och parkera där. Min Agnes vet sådant.

Annons

– Du får stanna kvar i bilen, sade både min husse och min Agnes till mig. Jag som trodde att jag skulle vara med som expertsmakråd, men därav blev det intet. Under de 4,6 timmarna som min husse och min Agnes botaniserade bland fynden i ladan, fick jag ligga och låtsas vila i bilen.

Vad fanns det då på inköpslistan? Jo, ett eller två par nattygsbord, ett par stiliga taklampor, något enstaka matsalsbord, massa matsalsstolar passande i ett palats, några tjusiga sänglampor och en stor spegel till öppna spisen i mitt före detta allrum, numera Evans och Emilys rum. Jag skulle också gärna se ett par stiliga statyer föreställande västgötaspetsar som kunde pryda min palatspark.

Vad hade då min husse och min Agnes med sig för fynd från ladan, när de kom ut sex timmar senare. Jo, min Agnes bar på en plåtburk och min husse omfamnade en taklampa, som ska få bo i min Agnes och min Sabrinas sovalkov.

Nästa gång är det jag som följer med in. Jag är nämligen en fena på att leta upp fynd.

I morgon är det en spännande dag igen. Då ska nämligen mitt kök komma. Igen. Det var transportfirman som ringde. Ingen ursäkt, men å andra sidan visste de inte hur dags de skulle komma i morgon. De kanske ringer i morgon och talar om det. Eller också så kommer de inte alls. Om de kommer, hur mycket har de med sig då? Vi får se.

Hej så länge

Vaira

För den som var upplagt för att fynda en uppstoppad räv, så fanns möjligheten att göra det. Som tur var, så var varken min husse eller min Agnes upplagda för rävfynd. Fast min Agnes hade kunnat köpa den och skrämma katterna med.

Min Agnes ser nöjd ut. I handen kramar hon krampaktigt den plåtburken, som hon senare skulle fynda. För min Agnes blev det ett extrabra fynd, eftersom det var min husse som betalade den. Många lampor finns det, men de i ladan insända hittade bara en.

För den som behöver möbler, både stora och små, är detta rätt ställe. Det finns både skabbiga möbler och fina blanka. Det var lustigt att de inte hittade något mer.

(72)

Kommentera

 


Annons

Annons

Laddar