Annons

Annons

På palatsfronten intet nytt

Här händer exakt inget alls i palatset. Nästan. Alla mina målare, mina kakelsättare, mina isoleravindenarbetare, har semester. Min Agnes har annat för sig idag. Den enda som småpysslar lite är min husse. Med en mycket stark betoning på lite.

Köket i väntan på IKEA. Där elementet står ska spisen vara ungefär. Där de två kontakterna över varandra finns, ska det vara en ugn och en mikrovågsugn. Ugnsgjord mat brukar generera mycket fördisk. Diskmaskinen ska stå i hörnet till höger. Detta under förutsättning att jag får något kök.

Det står helt stilla nu i mitt palats. I morgon har dock IKEA lovat igen, att de ska komma hit med det nya köket och lägga lådorna i det tomma köket. Den 28 ska de minsann komma och montera det. Nu vet vi alla hur mycket man kan tro på IKEA, så jag skulle bli förvånad om det hände.

Annons

Golvet i mitt vardagsrum, med tv-soffa att vila sig i, är svårt att få tag på. Det valda golvet var ju utgånget och nästan slut, så det räckte inte. Ett nytt utvaldes på ett annat företag. De annonserade om det, men hade det inte hemma. Med ett litet frakttillägg på 50%, kunde de tänka sig att ta hem det. Jakten efter golv fortsätter frenetiskt.

Vad har då min husse att pyssla med? Han var visst inte färdig med det randiga golvet, så den övningen fortsätter idag. Sedan finns det lite flyttkartonger att packa upp. Eftersom köket inte är färdigt, så är det ju mycket som inte kan packas upp. Äggkoppar till exempel.

Kartongerna i min Agnes och min Sabrinas sovalkov måste bort, för det är beställt en matta som ska ligga där. (Den ska bli kul att håra ner.)

Som du ser: inget händer. När ska mitt palats bli färdigt?

Hej så länge

Vaira

Där i hörnet ska min tv-soffa stå. I den brukar husse och jag sova, under tiden som tv:n visar en inte alltför spännande film. Tv:n ska vara på väggen till höger. En sittgrupp ska in också. Naturligtvis ska det läggas in ett golv över flytspacklet.

Inte läge för att intaga några festmåltider i min paradmatsal. I kartongerna finns det mycket som ska in i köksskåpen och i skåpen i matsalen. De kommer man inte åt nu, på grund av alla kartonger och köket finns bara på en ritning.

Även arbetsrummet har fått ett tillskott av kartonger. De innehåller saker som ska till vardagsrummet och köket och matsalen. Tv-soffan står fortfarande upp, för det finns ju inget riktigt golv i vardagsrummet.

Duschen ska monteras där hålet är. Det ska även in mosaik i fyrkanten. Sedan ska det monteras handfat, badrumsskåp, toalett, tvättmaskin och torktumlare. När kan min husse ta en första dusch här? Jag behöver inte duscha, eftersom jag tvättar tassarna i bäcken.

Ja, soffan och bordet står där de ska i Evan och Emilys rum. Fåtöljerna ska inte vara där. Däremot ska min säng, som jag har nu, flyttas till detta rum. Lite tavlor på väggarna, skulle vara fint också, gärna fotografier på mig.

Kartongerna står i den blivande sovalkoven. Bort med dem och in med en matta och en säng, så min Agnes och min Sabrina kan sova över hos mig. Lite böcker i bokhyllan har min Agnes fått dit.

Som du ser, så fattas det kakel uppe vid taket. När det är gjort, så kan badrumsskåpet sättas upp. Min husse kommer att bli chockad, när han kan se sig i spegeln. Eftersom min husse är av en vek typ, så skulle han uppskatta om varmvattnet var varmare än 23 grader.

(71)

Kommentera

 


Annons

Annons

Laddar