Annons

Annons

Palatset halvklart och möblerat

Idag är jag glad. Den 1 juni ska nämligen övervåningen vara klar. Igår kom också alla mina möbler och massor med flyttkartonger. Det innebär att hälften nästan är som det ska vara här.

Vad är det för något som kommer åkandes igenom Aurignac? Jo, det är en flyttbil med alla mina grejer. I den finns det massor med kartonger och alldeles för mycket möbler. Det tyckte min Agnes också.

När det gäller bygget, så fattas det dock ett par smådetaljer på övervåningen innan invigningsbandet kan klippas. Så till exempel ska den där bjälken och dörren bytas i mitt och min husses sovrum. Dörren ska bytas på onsdag. Vilken onsdag framgick inte i tisdags. Det ska ju förstås in ett nytt innertak också. Så ska väggar och tak målas också. Bara det sedan kommer in ett nytt golv, så är det färdigt.

Annons

Badrummen och toaletten behöver bara lite finjusteringar som målning, kakling och montering av toastol och badkar och handfat. Lite el och vatten skulle vara fint också.

Min Agnes och min Sabrinas rum ska bara målas och snickras lite och så lite nytt golv i sovalkoven. Inte mycket kvar.

I min Evan och min Emilys rum huserar min husse och jag tillfälligt. Det är så gott som klart, frånsett att väggarna och taket ska målas, men det är ju lätt gjort. Det tar bara tre, fyra dagar.

Förrådsrummet här uppe är färdigmöblerat med massor med möbler och flyttkartonger. När det kommer ut, så ska det rummet också målas.

Igår kom som sagt alla möbler och kartonger. En hel lastbil full. En del av grejerna sattes in i arbetsrummet, som skulle vara färdigt tills igår. Det fattas dock bara ett par strykningar på väggarna och insättande av en dörr och lite väggbygge. Så allt står i mitten av rummet. Inte så praktiskt, men alla möbler som ska vara där är där och lite till.

För övrigt så är inget klart. Fast vi har vatten över gatan och kommunala toaletter inom räckhåll.

De som flyttade var väldigt duktiga. De kämpade och bar den ena lådan efter den andra och skåp och soffor. Fast jag tycker det är konstigt att bara möblera två rum. Det går inte ens att sitta i min fåtölj.

Nu kan vi bara vänta på att resten blir klart. Invigningsfesten den 1 juli, är uppskjuten till jul. Vi får se om det blir julen 2017, eller om vi får vänta ett eller två år.

Hej så länge

Vaira

Arbetsrummet var utlovat att det skulle vara alldeles färdigt tills igår. Som du ser, så fattas det ett par smådetaljer. Väggarna ska inte vara fläckiga, och hålet till vänster ska det byggas en vägg och sättas in en dörr. Men taket är färdigmålat i alla fall.

Förrådet där uppe är färdigmöblerat och väl det. Det står lite kartonger utanför, som ska in också. Sedan lär jag inte få plats mer. Jag tycker bättre om lite mer spatiös (=gles) möblering. Här får jag ju knappt plats att gömma ett ben.

Ja, så här fin blev arbetsrummet när allt kom på plats. Var min husse ska sitta och arbeta, är något jag inte begriper. TV-soffan till höger, var skönare när den inte stod upp. Jag tycker det är konstigt möblerat. Fast å andra sidan kan man inte få allt.

(136)

Kommentera

 


Annons

Annons

Laddar