Annons

Annons

Parkkatastrofen kom av sig

Midsommar blev en katastrof på sitt sätt. Midsommarafton firade vi inte på något sätt. Bara arbetade och slet. På midsommardagen kom min Agnes och min Sabrina. Då firade vi lite midsommar. Igår slet vi igen, trots att det vara söndag. Palatsparken fick sig en liten uppfräschning, som var ganska stor.

Nej, tänk själv. Om man har åkt ända från Amerika för att få se en palatspark i södra Frankrike, så ska man ju inte mötas av denna syn. Det var så det såg ut i går morse. Rena katastrofen, skulle jag vilja säga. Usch och fy!

Festen på midsommardagen var inte så vidare värst. Min husse åt sill och potatis. Min Agnes och min Sabrina, som bantar inför sitt bröllop, satt tuggade på en ynklig sallad. Fördisken var med andra ord väldigt medioker.

Annons

Nu när du läser det här, så är nog min Seattlefamilj i en av Aurignacs förorter (=Paris). På söndag ska vi hämta dem i Toulouse, en annan förstad. Därför är det stressigt.

I går gav vi oss hän åt palatsparken. Den har används som upplag sedan vi köpte huset. Städade vi där, så passade genast byggarna på att stöka ner igen. Planerna för den grandiosa parken får bli vilande. Huvudsaken är att vi får till det lite, till amerikagästerna kommer. Så igår plockades det, slängdes det, högtryckstvättades det, flyttades växter först hit och sedan dit och sedan hit igen. Som pricken över i:t sattes bordet ihop. Det var ett bord från det svenska varuhuset som inte kan koka potatis. Trots det, så var det i princip bara att skruva fast benen. De övriga 462 delarna var redan monterade!

Nu är det om inte bra, så bra mycket bättre än förut. Grillen ska monteras och lite grejer ska bort, sedan kan man efter drygt ett år använda min palatspark. Jag är så stolt!

Hej så länge

Vaira

Kom ut i parken, kära släktingar från USA, så kan vi äta här ute i parken. Det hade inte gått. Nej, verkligen inte. Som tur är, så har jag en Sabrina och en Agnes.

Vem är det som smyger i buskarna? Jo, det är några flickor kan jag avslöja.

Nu ser du vilka det är som smyger. Det är min Agnes som högtryckssprutar och min Sabrina som sopar. Oj, vad de sliter. Det är grus, alger och mossa som ska sprutas bort. För att inte allt om allt skräp.

Att öppna kartongen med bordet från IKEA var årets överraskning. Istället för 462 delar och en 112-sidig monteringsanvisning, var det ungefär 12 delar och 4 sidor. Men köttbullar klara de inte av att servera rätt.

Ett ganska bra bord om man ska påpeka att man är hungrig. Det lönade sig, kan jag säga. Bra möbel.

Nästan färdigt. Nu är det bara fönstret som ska målas, ett trädäck ska läggas där möbeln står, plattor ska läggas på resten. Fast man kan fika och äta redan nu. Idag kommer min Agnes med två stolar till också. Vimpeln är nytvättad och hänger bara och torkar, om du undrar.

(46)

Kommentera

 


Annons

Annons

Laddar