Annons

Annons

Påskfint på min Pers grav

Varje vecka nästan har min husse och jag åkt och tänt ett ljus på min Pers grav i Heda. Nu, när det har blivit ljusare, så var det dags att ta bort lyktan. Istället gjorde vi påskfint på graven.

Nu är de fina påskliljorna planterade vid min Pers grav. Förhoppningsvis kommer de att blomma varje år.

Nu när vi ska flytta till Frankrike, så kan vi inte besöka min Pers grav så ofta. Men vi kan plantera lökar med påskliljor, så att det kommer nya blommor varje vår. Även om min Per inte precis var någon trädgårdsmästare, så tyckte han mycket om blommor.

Annons

Nästan varje år kom min Per hem till sin pappa (=min husse) för att fira påsk. De tiderna är över och min Agnes finns i Frankrike. Fast min husse och jag ska åka bort under påsken, så slipper vi vara ensamma i rivningshuset.

För att vara lite rättvisa, så satte vi små påskliljor på ömse sidor om den stora gravstenen, men det var min Per som fick de finaste. Han var ju ändå vår Per.

Hej så länge

Vaira

Så här fint ser det ut. Min Per tyckte om blommor, men han finns inte mer, men hans minne blommar. Det är sorgligt att han försvann ifrån oss.

Om du tittar noga, så ser du att det lyser gult på ömse sidor om den stora gravstenen också. De påskliljorna är till för alla. Fast min Per fick alldeles egna blommor.

Om du inte visste hur Heda kyrka ser ut, så vet du det nu. Kyrkan är något äldre än min husse. Det är här som min husses familj har sin familjegrav, eftersom släktgården hörde till Heda församling.

(100)

Kommentera

 


Annons

Annons

Laddar