Annons

Annons

Passa på att njut av snön

Finns det något bättre, än att bara sätta sig ner och njuta i den nyfallna snön? Ja, det finns det. Köttbullar till exempel är bättre.

Finns det något bättre, än att bara sätta sig ner och njuta i den nyfallna snön? Ja, det finns det. Köttbullar till exempel är bättre.

Det kom snö i natt. Inte mycket, men så pass så att det kan räknas som en försäsongsträning inför in vit jul. Dock är chansen att det ska bli en vit jul minimal. Kom du inte ihåg att husse satte på sina vinterdäck?

Annons

Både min husse och jag har varit ute och inspekterat snötäcket. Vi är båda besvikna. Jag vill ha mer snö, för det är roligt att springa i och även att rulla sig i. Min husse tycker det är roligt att skotta.

Nu skottar han ju knappast för sin egen skull. Inte alls. Det gör han bara för att han ska kunna slå grannarna, när det kommer till skottning. Lättköpta poäng jämförelsevis med en välskött trädgård.

En annan fördel med ett rejält snötäcke är att min trädgård ser lika välskött ut som vilken grannes trädgård som helst. Till och med lika fin som morbror och mosters, som lägger minst tre timmar per dag på sin trädgård.

Min hemliga stig i skogen däremot behöver inte skötas alls. Det värsta med vintern är att den inte blir så hemlig längre. Det är väldigt lätt att se var vi har gått. Det är en klar nackdel med vintern.

Jag hoppas i alla fall att julen blir vit. Tomten har lättare att transportera tunga julklappar till mig. Det är ju bättre att få tusen stora tuggben än bara ett litet. Falukorv och köttbullar skulle också sitta bra.

Hej så länge

Vaira

Höstsyrenen har nu transformerat sig till en vintersyren. När blommorna är bruna, istället för skära, och det ligger snö på dem, då vet du att det är en vintersyren. Ganska lätt om du tänker efter.

Höstsyrenen har nu transformerat sig till en vintersyren. När blommorna är bruna, istället för skära, och det ligger snö på dem, då vet du att det är en vintersyren. Ganska lätt om du tänker efter.

Det gick inte att se min stig i skogen först, men sedan jag hade gått där och min husse hade klampat det, så var inte stigen så hemlig längre. Fast det gör inte så mycket, för det är inte många här ändå.

Det gick inte att se min stig i skogen först, men sedan jag hade gått där och min husse hade klampat det, så var inte stigen så hemlig längre. Fast det gör inte så mycket, för det är inte många här ändå.

Jag provsprang snön lite, men det finns alldeles för lite snö för att det ska bli en utmaning. Jag får vänta med mina kraftprov tills det kommer att par decimeter till. Om det nu gör det.

Jag provsprang snön lite, men det finns alldeles för lite snö för att det ska bli en utmaning. Jag får vänta med mina kraftprov tills det kommer att par decimeter till. Om det nu gör det.

Jag förstår att min husse är besviken. Det syns ju knappt att han har skottat. Inga beundrande blickar kommer att utdelas från grannarna, när de passerar min garageuppfart. Dock kan han glädja sig åt att ha bilen i garaget. Att skrapa frusen snö från en bil, är ingen hobby, som min husse har. Eller jag.

Jag förstår att min husse är besviken. Det syns ju knappt att han har skottat. Inga beundrande blickar kommer att utdelas från grannarna, när de passerar min garageuppfart. Dock kan han glädja sig åt att ha bilen i garaget. Att skrapa frusen snö från en bil, är ingen hobby, som min husse har. Eller jag.

(54)

Kommentera

 


Annons

Annons

Laddar