Annons

Annons

Pilar visar mig rätta vägen

Om man är springare, så ska man springa i Aurignac idag. För att underlätta för alla springare i Trails des Remparts, så finns det pilar på gatorna hur man ska svänga. På kvällen idag ska det bli musikfest vid slottet. Dit finns det inga pilar.

Visst. Det stämmer precis. Här måste man svänga till höger för att komma rätt. Det är bra med pilar på asfalten, för då uppstår inga infekterade diskussioner om den rätta vägen genom livet.

Om man är böjd åt springhållet, vilket min husse inte är, så har man mycket att välja emellan. Om man är barn, vilket varken min husse eller jag är, så kan man välja en bana som är 1 km. Höjdskillnaden är väl ungefär 567 meter, skulle jag tro.

Annons

Är man så gammal så man vill vara med i antikrundan, så finns det nordisk marsch 7 km. Med nordisk marsch menas stavgång (=åka skidor utan skidor) och denna sysselsättning utföres utan elegans av personer som är jämngamla med fornfynden på museet. Alltså lika gamla som min husse.

Om nu någon skulle tillhöra den riktigt hurtiga typen, så kan man springa backe upp och backe ner i inte mindre än 10 km. I år är det perfekt väder enligt väderleksrapporten. Ungefär 19 grader och växlande molnighet. Bättre än förra årets 37 grader med full volym av sol. Dessvärre har inte vädret tittat på prognosen. Just nu är det regn och 15 grader.

Ikväll ska det bli full fart på borggården. Grillad mat, flottig potatis och musik av något jättebra band. Precis nyss hade man inte förberett något alls på borggården, när min husse och jag var där. Fast en sak måste man säga om Aurignac, festkommittén är fantastiska att skrapa fram folk, om än i sista stund.

Det blir nog bra i kväll. Jag får se om jag kan få med husse dit. Det brukar hagla smakprover till västgötaspetsarna som finns under borden under musikfester i Aurignac.

För övrigt mår jag alldeles utmärkt, men oj vad synd det är om mig. Jag är ju både obotligt och omärkligt sjuk.

Hej så länge

Vaira

Här vid kyrkan så ska man bara fortsätta. Annars kan man svänga till höger (till vänster på bilden). Då blir det fel just idag. Tänk om alla springare skulle stanna och kivas om vilken väg som är den rätta, hur skulle det se ut? Massa fula ord precis jämte kyrkan. Dessutom skulle det ju vara risk för ett slagsmål. Det handlar ju om idrottsmän.

Om några timmar ska det vara musikfest här, men det syns det inget av. Borggården är tom och gallergrindarna är ordentligt stängda och låsta, så att ingen obehörig kommer in.

Såsom behörig har jag den hemliga koden till grindarna. Jag inspekterade borggården noga och kunde konstatera att än har ingen varit här och förberett. Inte en enda liten köttslamsa! Fast ikväll blir det nog annat.

Jag får springa hur jag vill på borggården. Fast i trappan till tornet får jag inte springa. Men min husse tittade bort och då kunde jag provgå en hal stentrappa med i princip utan räcke för västgötaspetsar. Det gick visst bra, för jag lever ju. Min husse oroar sig i onödan.

Detta är utsikten uppifrån trappan, som min husse vill förmena mig. Fast idag såg man ju bara de närmaste kullarna. Snön från mina snöklädda berg lyste på andra sidan diset. Så kan det vara i södra Frankrike i mitten av juni.

(45)

Kommentera

 


Annons

Annons

Laddar