Annons

Annons

Potemkinkulisser i parken

Snart är det jul och då ska det vara fint. Idag ville jag göra fint, så gott det nu går, i min presidentpalatspark. Om sanningen ska fram, så ser den inte mycket ut för världen. Men med den ryske fursten Potemkin som förebild, så tog jag mig an jag mitt verk.

Det såg inte särskilt trevligt ut när man blickade mot min palatspark. Det ser faktiskt mest skräpigt ut, vilket beror på att det är skräpigt där ute. Lite konsolskenor som ska till skafferiet, balkonglådor som ännu inte funnit sina platser och lite annat smått och gott.

För att kunna förverkliga mina fantastiska idéer, så behövdes det en slav. Det är i sådana lägen som det inte är så dumt att ha en husse. Han kan klara enklare arbeten och bära och kånka på saker och ting, bara någon visar hur han ska göra. För det mesta är denna någon jag, eller också kan det vara min Agnes.

Annons

Att göra i ordning hela parken är inte till att tänka på. Det får räcka med att det ser lite trevligare ut när man beskådar palatsparken genom glasdörren i min parad-tv-salong. Det blir ju betydligt mindre yta som måste fixas till då, vilket innebär att det går att ordna före jul. Att göra något åt det som ändå inte syns inne från paradsalongen genom glasdörren är ju lite onödigt, så det får se ut hur som helst. Det är ju inte så att man tar sig några promenader i palatsparken så här års, ty man ska inte kacka i eget bo. Gå ut och sätta sig och njuta av vädret, är inte heller lockande. Det är ju bara runt 10 grader här på dagarna.

Jag fick fart på min husse, och han flyttade lite hit och dit. Lite olivträd och palmer och sådant som man har här i södra Frankrike. Även krukan med rosmarinen, som min husse har snott vid slottet, fick en hedersplats i den medeltida dopfunten.

Nu är det bara illumineringen (=extrabilliga LED-lampor) som ska på plats. Sedan blir det så fint så och tacka furste Potemkin (honom kan du Googla på) och mig för det. Nu när man tittar ut genom glasdörren, så tror man att hela parken är stilig. Kunde en furste lura en kejsarinna, så kan väl en president lura dig.

Hej så länge

Vaira

Om man såg från parksidan så såg det ut så här. Till mitt försvar, så har vi inte kunnat göra något. Bara för ett par veckor sedan gjorde de det sista där ute, när de tog ner en stor balk som vägde 17 ton, eller så.

Vänder du dig om, så ser det ut så här. Jag undrar om man kunde göra något på väggen där? Fast du ser också att det står en palm, som ingen ser så här års. Den hade jag min husse att flytta på.

Ser du att det ser lite grönare, lite trevligare ut därute i palatsparken? Jag lovar att komma med nya bilder när det är illuminerat med billiga LED-lampor.

(44)

Kommentera

 


Annons

Annons

Laddar