Annons

Annons

President Vaira utmanar påven

Detta är Tranås kyrka och så jag förstås (till vänster). Denna kyrka är väldigt märkvärdig, eftersom dess första kantor var husses farfar. Den är dessutom ganska ny och sålledes fin.

Detta är Tranås kyrka och så jag förstås (till vänster). Denna kyrka är väldigt märkvärdig, eftersom dess första kantor var husses farfar. Den är dessutom ganska ny och alltså finare än påvens gamla kapell.

Som du kanske har sett och hört, så är det ett himla ståhej för att påven ska komma till Lund. Nej, det skulle vara betydligt märkligare om jag kom till samma stad. Flera hundra tusen kan komma dit, för att få en titt på mannen i hellång klänning.

Annons

Min plan är nu att locka hit lika många till Tranås. Bara för att börja med en enkel jämförelser av kyrkor. Min kyrka är nyare än påve Fransiscos gamla kyrka i Vatikanen. Sverige är dessutom betydligt större än Vatikanstaten. Här bor det flera barn och flera gifta par. Då har vi klarat av att bevisa att Tranås och Sverige är finare än påvens land.

Dessutom vill jag bara klargöra att jag är president, han är bara påve.

Men hur ska jag dra uppmärksamheten till mig och min stad? Jo, jag ska spika upp lite teser på stadshusdörren. Jag har tänkt mig 102 stycken, så att jag slår Martin Luther. Han mäktade inte alls med så många. Mina teser ska handla om viktiga saker, såsom längre promenader och mer mat till alla hundar, men främst till den finaste rasen av alla, västgötaspetsen.

När det sedan blir ettårsjubileum, det är då det ska firas här i stan. Jag har hittat ett bra ställe nere vid stadshuset där det är lämpligt att bygga ett podium. Står jag på det, så kan många stå på torget och på bron och tillbe mig så det står härliga till. Det är jag värd. Jag är kvinna och jag är väldigt vacker. Det är knappast något man kan påstå om påven, även om han jämt går omkring i klänning.

Dessutom har jag tänkt på en sak till. Om det kommer över hundra tusen besökare till Tranås, så måste de äta, pizza till exempel. Tänk vad fördisk som de skulle producera då. Den skulle jag kunna ta hand om.

Hej så länge

Vaira

Detta gamla ruckel är påvens kyrka i Vatikanstaten. De har inte haft råd att bygga en ny (=finare) kyrka där på över 500 år. Dessutom har inte min husses farfar spelat där. Dags att riva och bygga nytt.

Detta gamla ruckel är påvens kapell i Vatikanstaten. De har inte haft råd att bygga en ny (=finare) kyrka där på över 500 år. Dessutom har inte min husses farfar spelat där. Dags att riva och bygga nytt.

Kan en klänningsklädd gammal gubbe locka 100 000 till Lund, så ska väl jag en vacker västgötaspets kunna locka lika många till Tranås. Jag är dessutom en riktig tjej, inte bara utklädd till en. (Skärmdump Aftonbladet)

Kan en klänningsklädd gammal gubbe locka 100 000 till Lund, så ska väl jag en vacker västgötaspets kunna locka lika många till Tranås. Jag är dessutom en riktig tjej, inte bara utklädd till en. (Skärmdump Aftonbladet)

Här är ett bra ställe att jag förevisar mig för de jublande massorna. De kan stå på bron och på torget andra sidan ån, så står jag på en strålkastarbelyst piedestal. Tror inte du att det blir alldeles utmärkt?

Här är ett bra ställe att jag förevisar mig för de jublande massorna. De kan stå på bron och på torget andra sidan ån, så står jag på en strålkastarbelyst piedestal. Tror inte du att det blir alldeles utmärkt?

 

Här, på stadshusets dörrar, kommer det snart spikas upp inte mindre än 102 teser. Det är sju fler än vad den gamle hyllade antisemiten Martin Luther klarade av. Jag är bättre än  han i allt!

Här, på stadshusets dörrar, kommer det snart spikas upp inte mindre än 102 teser. Det är sju fler än vad den gamle hyllade antisemiten Martin Luther klarade av. Jag är bättre än han i allt! Det kommer bli något att fira varje år.Med eller utan någon påve.

(73)

Kommentera

 


Annons

Annons

Laddar