Annons

Annons

President Vairas nya kök

Det var en gång en president, som var väldigt glad i fördiskar. När andra presidenter postade vansinniga twitters, så var vår president i sitt kök för att inte missa något ätbart. Så bytte presidenten palats från Sveriges huvudstad Tranås till Frankrikes huvudstad Aurignac.

Här sitter jag framför spisen i mitt fina nya kök. Det är IKEA, som efter bara två månader och två veckors leveranstid, kunde bygga upp denna fantastiska matlagningsdröm. Ser du inget kök? Då är du inte duglig i ditt ämbete.

Det nya palatset var stort och fint, men det var lite saker här och där det behövde putsas lite på. Köket var ett sorgligt kapitel, för där fanns inget att laga mat med.

Så kom det en färgglad katalog från IKEA. Deras ledare Ingvar var en hyvens man, för hans företag kunde lova att inte bara hjälpa till att planera köket, de skulle leverera alla spisar och skåp och dessutom sätta ihop dem till ett fint kök.

Annons

Presidenten och hennes medarbetare åkte till Toulouse den 14 juni och planerade och beställde. Vi ville ha köket så fort som möjligt. För säkerhets skull, så skulle köket kontrollmätas av ledarens handgångne män. Efter ett telefonsamtal, som endast den som var duglig i sitt ämbete kunde uppfatta, skulle ny tid på IKEA i Toulouse bestämmas.

Sagan är lång, speciellt telefonköerna, och här hoppar jag lite.

Köket kom den 22 augusti bara en vecka efter utlovad leverans. Av de 168 paketen, kunde bara 29 ses av de som inte var dugliga i sitt ämbete.

I måndags kom de osynliga montörerna från IKEA, och igår var de färdiga. Vilket fint kök jag har, men det kan ju bara ses av de som är dugliga i sitt ämbete.

Det utlovade telefonsamtalet från IKEA senast igår, där de skulle förklara varför vi inte kunde se alla paketen uteblev. Som väntat.

Nu slutar jag sagan. Jag har inget kök och IKEA bryr sig inte ett dugg om mig och min stackars svältande mage. Jag har ingen aning om vad som kommer att hända. Köket, frakt och montering är betalt och det skulle ha varit klart igår. IKEA i Toulouse arbetar hårt med att inte bara bli Frankrikes sämsta företag, utan kanske det företag i Europa som bryr sig minst om sina kunder. Däremot arbetar de inte hårt med att spåra mitt försvunna kök. Det finns ingen ansvarig att få tag på vare sig här eller i på huvudkontoret i Sverige och den store ledaren Ingvar har gömt sig i mörkaste Småland.

Idag kommer min Sabrina få tillbringa timmar i telefonkö, för att vänta på att de ska svara och kanske kan IKEA berätta vad som kommer att ske nu. Förväntningarna är dock nära noll.

Hej så länge

Vaira

Köket var inte mycket att skryta över, när jag flyttade in. Dock prioriterade jag mitt kök, så att IKEA kunde komma att montera ett nytt fint kök i mitt palats. Den 20 juni så där, hade de kunnat komma. Jag blev besviken när vi först blev lovade att vi kunde få det först i början av augusti. Att det skulle ta en och en halv månad, stod det inget om i katalogen.

(87)

Kommentera

 


Annons

Annons

Laddar