Annons

Annons

Protestbränder hindrade Agnes

För att sprida landsbygdens glädje och föroreningar till staden, så begav sig en större skara förnöjsamma franska bönder till bland annat Toulouse. Detta hade de väl gärna fått, om det inte var så olyckligt att min Agnes hamnade nästan mitt i protesterna. Det gjorde att hon kom för sent till mig igår.

Här hade min Agnes tur att hon skulle svänga. Skulle hon ha åkt andra vägen, så var det nog traktorer i vägen. Men vad är det som brinner där borta? En olycka? Nej, det är bönder som roar sig med att elda däck på motorvägen. Det finner de nöjsamt.

Då och då tar de förnöjsamma franska bönderna sina traktorer och åker in till städerna. De vill gärna visa upp sina nya fina traktorer som de köpt för sina EU-bidrag, förstår du. En del av de förnöjsamma törs inte köra in till städerna, utan de parkerar sina fina traktorer på motorvägarna och dess påfarter runt till exempel Toulouse.

Annons

För att alla ska se var de är, och samtidigt visa att de är miljömedvetna, tänder de eld på däck som de av en händelse har fått med sig från den lilla gården därhemma.

De vill också visa vad deras fina kossor också kan producera. Därför delar de med sig av inte mjölk och ost, som alla ändå känner till, utan av gödsel som de tippar ut på gatorna. Då kan stadsborna gratis gå och hämta näring till sina blomlådor. Visst är väl de förnöjsamma franska bönderna snälla?

I vilket fall som helst, så blev min Agnes väldigt försenad. Inte var det bättre när hon åkte hem igår. Fast hon kom hem, men tid tog det.

Nu precis kom min Agnes, så idag är det nog inga bönner ivägen.

Astrid Lindgren sade en gång ”När mellan sol och regn är bonden nöjd”. Vad menade hon med det?

Hej så länge

Vaira

Min Agnes forsar fram i exakt 0 km/t. Hon har tvingats av motorvägen av förnöjsamma franska bönders felparkerade traktorer. Den här gatan sväljer inte lika många bilar som en motorväg.

Det är inte bara min Agnes och jag som tycker att det är en stor grej. La Depeche, tidningen här, tycker det också. Rubriken säger: ”Makron står inför jordbruksvärldens turbulens”. Makron är min presidentkollega. Vi har delat upp bördorna 50/50. Han får ta hand om bönderna, så tar jag hand om min husse.

Oj då. Här var det visst några pojkar som inte visste om att man inte får köra traktor på motorvägarna och inte får man parkera där heller. Så kan det vara i Frankrike.

Nej, men! En bonde råkade tappa lite avfall han hade på sin fina kärra, som han ville visa för staborna. Och mitt på en motorvägspåfart tappade han avfallet också. Vilken otur!

När min Agnes åkte hem, så såg hon denna fina brasa av däck. Brasan ligger mitt på motorvägen, så min Agnes får åka långsamma omvägar, men då kan man passa på att ta fina bilder av brinnande däck. Inne i stan eldar de mest halm, gärna lite blöt. Då får man vit rök istället för svart.

(47)

Kommentera

 


Annons

Annons

Laddar