Annons

Annons

Räfst och rättarting i palatset

I torsdags var det byggmöte här i mitt presidentpalats i Aurignac. Det var först och främst jag, så var det Fred från byggfirman, min byggansvarige min Sabrina och min tolk och tillika mitt juridiska ombud min Agnes. För att min husse skulle känna sig viktig, så fick han lulla med sällskapet också, bara han höll tyst.

Fred står i min nedre korridor och antecknar alla fel han hittar, så han kan skriva arbetsordrar. Jag står och spionerar, för att se att han inte hoppar över något.

Min Sabrina hade varit här innan för att kontrollera vad de hade gjort, hur de hade gjort det och framför allt vad de inte hade gjort. Det blev en ganska lång och arg lista, som hon kunde presentera på rundvandringen.

Annons

Här jobbar de gärna på det sättet, att de börjar i något rum. Sedan tar de en kopp kaffe och en cigarrett och flyttar till nästa rum. Det är bara matrummet som är nästan klart. Sedan finns det annat som inte är riktigt lika mycket nästan klart, men det mesta är inte klart alls.

Byggmötet blev till ett räfst och rättarting, där min Sabrina med kraft och pondus framförde våra klagomål, stora som små. Fred å sin sida hade för det mesta bara att hålla med.

Nu ska det minsann bli fart. På torsdag ska min och min husses paradsängkammare vara färdigmålad, så golvsliparen kan komma. Detsamma ska gälla min Agnes och min Sabrinas stora rum och arbetsrummet där nere.

Dock fattade jag inte riktigt vilken vecka eller månad torsdagen skulle infalla. Inte år heller för den delen.

Det svenska företaget Ikea i Toulouse har också helt acklimatiserat sig i Frankrike. De ska leverera och montera mitt kök. De litade inte på våra mätningar, så de skickade hit en man som mätte. Han skulle sedan meddela oss när de skulle komma hit med köket. Han var här den 30 juni. Min Agnes ringde till Ikea i Toulouse efter ett par veckor. Väntetiden i telefonen var för övrigt väldigt lång. Den hon fick prata med sade att så ska det verkligen inte vara, jag ska skynda på det här. Efter en vecka är det fortfarande tyst från Ikea. Så kan det vara i Frankrike.

Hej så länge

Vaira

Diskussionens vågor var både höga och stormiga, när min Sabrina och byggfirmans Fred pratade om alla fel och brister och tid som inte hade hållits. Min Agnes lyssnar, så hon kan berätta för min husse vad som sades.

Ja titta bara vid taket. Så får det verkligen inte vara! Fred fick konsultera sina chefer hur man skulle rätta till det. Jag kan tala om att det inte är lätt att renovera ett palats. De står för övrigt i det blivande köket, det som vi inte vet när Ikea ska montera. Början av augusti, sade de först, men de nämnde aldrig något år.

(63)

Kommentera

 


Annons

Annons

Laddar