Annons

Annons

Rapport från min vän Charlie

Jag har fått brev och bilder från Charlie. (Vi är bara vänner.) Han berättar om viktiga saker som har hänt hemma hos honom på Sveagatan i Tranås och på andra ställen också. Här kan du läsa vad Charlie skrev till mig.

Det gäller för mig nu att spana av gatan. Vem vet vem som kan dyka upp. Lägg märke till att jag har det gulaste huset på min gata. Innan var det min granne till vänster, men de får nu se sig slagna av mig. Deras hus ser ju blekt ut. På taket ser du mina fina solpaneler.

Hej Vaira

Jag saknar dig mycket. Inga lektioner i din utmärkta Hundskola för dummies. Inga promenader på din hemliga stig, där jag kan bita dig i örat då och då.

Först den stora nyheten i min familj. Min lillhusse Anders och hans Elin har fått en Iris. Jag har inte träffat henne än, men jag skickar med en bild som Iris pappa Anders har tagit. Jag hoppas verkligen att hon kommer hit och att hon spiller mycket när hon äter.

Annons

Här hemma har jag det väldigt jobbigt. Precis nyss så har massa arbetare övergivet mitt hus. Det har nu nya fönster, ny färg, nytt tak och fina solpaneler på taket. Själv tänker jag inte gå upp och sola där.

Dessutom har jag besök av Emma, min lillmatte du vet, och hon har med sig sina barn Jacob och Axel. Axel är väldigt bra, för när han äter, så tappar han mycket på golvet. Det blir som en extra måltid för mig. Du vet ju att i det här huset, så får man ingen fördisk.

Som du förstår, så har jag mycket att stå i. Dessutom måste jag vakta huset nu extra noga, med tanke på att det är det finaste huset på Sveagatan. Jag vill ju inte att någon stjäl den nya färgen.

Jag kommer till dig i september och ta kan vi ta några nya lektioner i din hundskola i Aurignac. Inte för att jag behöver det, men lektionerna var så roliga.

Din egen

Charlie

Det här är Iris, som är min nya lillillmatte. Jag ser fram emot att få träffa henne, för hon är ju väldigt söt. Det är henne pappa Anders, min lillhusse, som har tagit bilden. Fast jag tycker nog hon verkar väldigt liten.

Nytt tak, solpaneler, ny färg på huset, nya fönster och ett nytt barnbarn det är mycket på en gång. Min husse och min matte firade det med champagne i min trädgård (jag har ju ingen palatspark som du).

Under tiden som min matte och min husse firade i trädgården, så fick jag sitta och vakta mitt fina ”nya” hus. Jag tycker nog att jag hade kunnat få ett rejält märgben att fira med istället, men plikten framför allt. Det hade varit roligare om du hade hållit mig sällskap.

(63)

Kommentera

 


Annons

Annons

Laddar