Annons

Annons

Rapport från palatsrenovering

Hur långt har egentligen mitt palats kommit, för att få den standard som en president (=jag) behöver och kräver. Svaret är enkelt. Det har inte kommit långt alls. Men framåt går det trots allt. Men sakta och noga.

Min Agnes och min Sabrinas fritidsrum spacklas idag för fjärde gången ungefär. I flyttlådorna har husse sina kläder. På sig har han fula kläder. Det är alltså som vanligt.

En del dagar är det massor av folk här. Ta bara igår. Då var det 10 män här. Det var nog därför det var 37 grader varmt ute. Inne var det bara 22 grader. Men så blev det idag och nu finns det bara tre stycken här. En målare och två gipsplattsättare.

Annons

Igår var min husse och min Agnes i Toulouse och beställde mitt kök. Det ska vara toppmodernt utrustat och bland annat ha elektrisk spis, elektrisk ugn, elektrisk ugn med mikrovågor inuti, elektrisk frys, elektriskt kylskåp och en diskmaskin med både vatten och elektricitet. Det köket får jag redan augusti. Då blir det nog fest i Aurignac.

Här får du en sammanfattning av renoveringen

Bara för att du ska förstå, så står det så här: antal/klara

Rum 7/0

Kök 1/0

Korridorer 3/0

Vind 1/0

Toaletter, badrum 3/0 (Dock fungerar en toalett och ett tvättställ och ett badkar. Bara kallt vatten dock.)

Tvättanläggning för min husses kläder 1/0

Parkanläggning 1/0

Uppackade flyttlådor massor/0

Summa 17 + massor/0

Som du ser så är 0 färdigt av 17 + massor olika poster. Det blir avrundat till två decimaler 0,00%.

Fast du ska veta att allt utom vinden är påbörjat. Lite här och lite där, är det mottot som man har här i Aurignac. Det enda som kanske är klart, frånsett justeringar är fem nya fönster och tre dörrar.

Nu har jag siktat in mig på invigning till nyåret 2020.

Hej så länge

Vaira

I mitt kök finns det lite att ta tag i. Det ska målas och golvet ska göras i ordning. Sedan ska förstås skafferiet inredas (innanför dörren till höger). Det är viktigt, för därinne ska min mat förvaras. Så småningom ska köket kompletteras med grejer. Min matskål till exempel.

Mitt tv-rum, som är utan både tv och tv-soffa, börjar snart bli färdigt för målarna att ta tag i. Som du ser, så är det gipsskivesättarna som håller på. Utanför ser du min oklara parkanläggning. Rummet är i alla fall färdigisolerat nu. Golvet ska min husse pilla dit själv. Det blir nog kul.

Det finns lite el kvar att göra, även om en och annan lampa lyser. Dörren till min paradbalkong är utbytt. In genom dörren till höger ser du mitt rum, som jag delar med min husse. Du skymtar även en mikrovågsugn, en kaffemaskin och ett kylskåp. Allt det tillhör min Agnes och min Sabrina. Så kan det vara i Frankrike ibland. Dörren till vänster är till min Agnes och min Sabrinas rum.

(75)

1 kommentar

 


Annons

Annons

Laddar