Annons

Annons

Rapport från Rosornas stad

Som alla vet (alla = jag och min husse) så kallas Aurignac i finare folkmun (= min mun) för Rosornas stad. Just nu kan min stad kallas det i alla fall, även om blomningen är på upphällningen. Idag ska du få lite bilder på rosor, men också spännande nyheter från världens viktigaste (= jag) i världens centrum (= Aurignac).

Här är jag bland lite rosor i min stad. Du ser ju själv varför Aurignac är Rosornas stad. Den vackraste rosen av alla är förstås jag.

Du kanske undrade varför det inte var någon blogg igår? Jo, det ska ja tala om för dig. Min husse mötte upp min Agnes på det svenska möbelvaruhuset, som inte kan koka potatis. Det ska slutspurtas nämligen. De var också i en byggaffär för att köpa lite golv och ett par soptunnor. Golvet ska vara till garderoben, eller ”Walk in closet” som min husse så malligt kallar skrubben. I soptunnorna ska det kylas öl på ett stundande bröllop.

Annons

Min Agnes var lite trött i går, för hon hade just kommit hem från Oskars gymnasieexamen i Stockholm. Ännu mera trött var hon, för hennes vänner överraskade henne med en möhippa och hon var dessutom tvungen att gå upp klockan tre på morgonen för att hinna med flyget.

Varför är det då slutspurt i mitt palats? Jo nästa söndag kommer min David, min Stephanie, min Evan och min Emily ända från Seattle. Då måste ju allt vara fint här hemma, förstår du väl. Det ska fejas och målas och min park ska omvandlas från en sopstation till en parkträdgård.

Vad du undrar över nu, är förstås hur ska detta gå till? Hur ska de göra för att hinna?

Svaret på denna frågeställning är enkel: Det har vi ingen aning om!

Hur mår då Vaira (=jag)? Har veterinären ringt och berättat provsvaren på de omfattande blodproven hon tog på mig? Ja, det har hon. Igår kom det ett samtal, där veterinären kunde berätta att mina resultat var alldeles perfekta. Jag är perfekt i allt, kan man säga.

Nu ska du inte bara förledas att tro att det inte är synd om mig. Det är väldigt synd om mig. Hela dagarna!

Nu måste jag dra igång och arbetsleda min husse, så det blir något gjort här hemma. När min Seattle-familj kommer på söndag, så ska det vara fint!

Hej så länge

Vaira

Alla rosor är inte röda. Här har min fotograf, på min order, lyckas med konststycket att fånga en gul ros i flykten. De är ganska ovanliga.

Har man en lite halvskabbig fasad, så kan man bättra på den med lite vinrankor, men framför allt rejält med rosor. Då blir det ganska fint, eller hur?

Somliga rosor är lite vilda av sig och trivs bäst i stora flockar. Den här flocken trängs på fortsättningen av min gata, alltså andra sidan torget. Där har Rue Saint-Michel bytt namn till Avenue Boulogne, fast det är samma gata. Det blir ganska effektfullt med fina rosor som täcker en halvful mur.

En del rosor vill hållas mest för sig själva. Den här fina röda har bara sällskap av rosmarin. Rosen är väl likadan som min husse. Båda tycker om rosmarin.

En del tomter i Aurignac är övergivna. Där är det en kamp bland blommorna vem som ska vinna. Vem vinner här tror du, rosorna eller den där orange blomman, som jag hade många av i Hätte? Det får framtiden utvisa, men jag skulle nog satsa på rosorna. I Hätte vann grävmaskinen

Uppe vid slottet vid den gamla porten, så klänger det ljust skära rosor. Inte på borggården, där det inte var musikfestival, finns det en buske med röda rosor. Så kan det vara i södra Frankrike.

(82)

Kommentera

 


Annons

Annons

Laddar