Annons

Annons

Redan full fart i mitt palats

Fastän klockan inte är så mycket i skrivande stund (skrivande stund i detta fall = 07.28), så är det full fart i mitt palats. Idag går det nämligen inte att sitta i tv-soffan och glo, som det gick igår. Och i förgår. Nej, nu gäller det att sätta fart. Det är vår och tofflorna ligger redan på elementet!

Uppsliten ur den sköna sängvärmen, bara för att det ska tvättas lakan idag. Om man tvättar och torkar samma dag, så slipper man leta nya lakan. Klockan är bara lite över sex och tvättmaskinen är i full gång redan. I torktumlaren snurrar gårdagskvällens tvätt. Full fart!

Jag gick som vanligt upp tidigt. En av oss fick väcka den andre. När jag hade fått upp min husse, så gick densamme och duschade. Det gjorde inte jag, men jag beskådade honom där han stod i badkaret och tvagade sig. Ingen vacker syn vill jag lova.

Annons

Bort med sängkläderna. Täcken och kuddar åkte ut på balkongen för vädring. Det ska nämligen inte snöa idag. Lakan och örngott bars ner och placerades i min tvättmaskin, som genast började snurra frenetiskt. Det gäller att stressa.

Så var det dags för första promenaden. Eller rastningen. Eller nattömningen. Välj det du tycker passar bäst. I vilket fall som helst så går vi alltid till den lilla gräsmattan precis nedanför mitt palats. Efter bara några minuter så kan vi gå hem igen. Min husse bär då på en liten fin plastpåse, som han har fått av kommunen. Man kan ta sådana både här och där. Husse är väldigt nöjd över dem, bara för de är gratis.

När vi kommer hem, så skruvar vi på elementet i hallen och lägger min Agnes tofflor uppe på det. Det är ett säkert tecken på att min Agnes kommer idag. Jag går och vilar efter den ansträngande starten av dagen, under tiden som min husse tar sitt kaffe och går och sätter sig för att skriva min blogg.

Nu har jag godkänt den, så var så god! Nu väntar jag på att klockan ska bli 08.30, för då ska jag ta min husse ut på promenad. Hela Plommonstigen ska det bli idag, liksom alla andra dagar. När vi kommer hem, så väntar det frukost både för min husse och framför allt för mig. Det ska bli gott. Sedan blir det full fart!

Hej så länge

Vaira

Det är inte en stor gräsplätt jag har till mitt förfogande, men den är duglig för ändamålen. Man kan säga att den är skitbra och pissriktig! Husse är så glad när gratispåsarna i äkta plast kommer till användning. Plastpåsen hamnar i en av soptunnorna tvärs över gatan från mig. Full fart!

Elementet i hallen är påvridet och min Agnes tofflor är placerade på elementet. Det betyder att min Agnes kommer idag. Då blir det full fart!

Hallen blockeras mer eller mindre av en stor kartong. Det är min Agnes som skickar efter varor hit, för i Toulouse är de lite dåliga att leverera. Idag kommer hon för att hämta sitt paket och arbeta hos mig. Tofflorna ligger redan på uppvärmning som du ser. Full fart!

När man kommer in i mitt arbetsrum, så är det bäst att blunda. När ska alla golvdekorationer försvinna till sina platser? Här fattas en sak: Full fart!

(58)

Kommentera

 


Annons

Annons

Laddar