Annons

Annons

Rena cirkusen i mitt palats

Ja, min Agnes kom och det blev rena cirkusen direkt. Inte en sekunds vila eller återhämtning från den långa resan ända från Toulouse, 52 minuter iväg. Genast satt hon igång att arbeta och cirkusen kom först.

Nej, min Agnes ägnar sig inte åt yoga. Hon trycker fast upphägningsgrejen på ramen till en av cirkusbilderna. Jag övervakar. Snart ska bilderna upp på väggen.

En sommar för länge sedan, det var 1982 tror jag, tog min husse sina båda pojkar (min Per och min David), sin husvagn och följde med cirkusen Brazil Jack i en månad ungefär. Detta resulterade i några bilder, som han vill ska hänga på min vägg i palatset.

Annons

Snäll som jag är så har jag gett mitt tillstånd till det. Min Agnes är också snäll, för hon satte dem i nya ramar, så de skulle se lite finare ut i min parad-tv-salong i mitt palats. Att sätta upp tavlor tar tid, för de ska vara rakt uppsatta och på samma avstånd. Det var därför min husse inte kunde göra det, utan jag överlät det hela till min Agnes, så det blev rätt.

En rätt som var rätt, som min husse gjorde, var dagens lunch, som var lasagne. Den fördisken glömmer man inte i första taget. Riklig och god.

Nu var det badrumsskåpets tur att komma på plats. Även det skulle vinklas rätt, varför det går åt en Agnes. Min husse fick borra hålen till skruvarna. Han lyckades med konststycket att borra från mitt badrum in till mitt paradsovgemak. Som tur var så fanns det några tavlor vi kunde sätta upp över den delvis demolerade väggen. Minn husse fick också en skräckupplevelse, när han såg sig i en spegel för första gången på ett halvår. Badrumsskåpet har en spegel nämligen.

När vi ändå höll på att borra, så kunde vi lika gärna sätta upp klockan och gardinerna i sovgemaket. Det blev ganska bra och min husse höll sig på en sida av väggen med sina borrar. Det kan bero på att han inte har tillräckligt långa borrar, för att borra ut på balkongen.

När allt det var klart, så var det dags för lite kaffe med pepparkakor och sedan hade klockan redan blivit åka-hem-till-Toulouse-dags för min Agnes.

På söndag kommer min Agnes och min Sabrina för att ge mig julklappar. Innan dess ska här lagas mat, julstädas, hitta julsaker, vräka ut julsaker här och var i mitt palats, handla sådant vi glömt att handla. Så nu har jag att göra!

Hej så länge

Vaira

Genom att dra röda streck med en lampa, så kan veta var rakt är någonstans. Lätt är det inte, för det finns avstånd emellan också. Avstånden ska vara lika åt alla håll och dessutom raka. Är det laserljuset som gjort färgerna så konstiga? Så ser det inte ut.

Ja, så här tedde det sig idag på morgonen. Lägg märke till att det är städat i stora fönstret också. Lägg framför allt märke till den vackra västgötaspetsen i min tv-soffa. Det är jag!

Se där! Ett badrumsskåp har kommit upp redan efter ett halvår. Fast, väggarna har inte varit kaklade mer än tre månader sådär ungefär. Nu ska bara lamporna fixas, duschdraperiet upp och åldringshandtaget i badkaret sättas på plats, sedan är badrummet klart.

Hjälp, säger min husse när han ser sin spegelbild för första gången på ett halvår. Skåpsväggen bakom min husse, har nu fått sin frostiga bajsfärg två gånger och är nu att betrakta som färdigmålad.

Jag kan ju säga att tavlorna i sovgemaket inte hade hängt där, om det inte var så att min husse råkade köra borret rakt igenom väggen, så en stor bit föll loss. Det är jag som ligger i min paradsäng, den sängen som min husse envisas att sova i.

En klocka och två gardiner har det också kommit upp i paradsovgemaket. På grund av att ytterväggen är minst 4 dm tjock, så lyckades inte min husse borra rakt igenom. Borren var för kort. Det får man vara tacksam för.

(81)

Kommentera

 


Annons

Annons

Laddar