Annons

Annons

Rena rama cirkusen i Aurignac

Jag sade att inget skulle hända förrän nästa helg, men så var inte fallet. Inte en vecka i Aurignac utan nya aktiviteter. Jag visste inte om att det skulle komma en cirkus och hälsa på i min stad, men det är precis vad det har gjort.

Du ser själv, vilka konstiga besökare vi har i Aurignac nu. En kamel står och tittar på mig, inte utan viss beundran i blicken. Kon som ligger ner, ser lite mer blasé ut. Det finns en dromedar också, minsann.

Igår, när jag tog min husse till cirkusen, höll de på att sätta upp sitt tält. Det är nämligen så att de tycks campa. De håller till precis bakom apoteket, så nu vet du var de är. Massor med olika djur går omkring och äter gräs. På så sätt får kommunen sin gräsmatta klippt. Ganska smart.

Annons

Vad gör då djuren mer? De ligger och vilar och idisslar. Det är alltså ingen idé att du åker hit och tittar. Så roliga är de inte.

Tittar man på cirkusaffischerna, så finns det ett par rent av skräckinjagande inslag i den stundande föreställningarna idag och i morgon. Det är en gorilla som kommer att släppas lös. Den står inte King Kong efter, vare sig i storlek eller i grymhet. Det ska också finnas en elak tiger som ska uppträda. Den kommer troligen  att äta upp några åskådare, som har köpt en dyr biljett bara för att få sluta sin levnad med att bli tigermat.

Jag har låtit min fotograf (=min husse) ta bilder av de båda monstruösa djuren. Du kan själv se hur skräckinjagande de är. Nog borde de tillsammans med några grymma clowner, kunna få de flesta barnen, som har tjatat till sig ett besök på cirkusen, att gråta av dödsångest.

Själv hittade jag en liten svart mindre pojke, som jag ville umgås med.

– Här ska det inte bli några cirkusvalpar, sade min husse och drog i mitt koppel. Så oförstående är han.

Hej så länge

Vaira

”Hej Vaira, så roligt att få träffa dig”, sade geten, fast han pratade franska förstås. De övriga getterna var inte riktigt lika intresserade av ta chansen att få se en äkta västgötaspets med en tjusig stamtavla.

”Nej Vaira, vi går inte närmare den där. De spottas!” Jag visste inte jag skulle tro på min husse, men eftersom han har åkt runt med en cirkus, så kanske han vet. I vilket fall som helst, så vill jag inte ta risken att bli spottad på.

Titta på affischen, så ser du hur grym gorillan är. Fullkomligt livsfarlig, om du inte heter Naomi Watts. På en annan affisch kan men se hur den lömska tigern smyger omkring morrande i djungeln, beredd att kasta sig på den första människan som dyker upp och äta den som middag.

Här ser du den hemska gorillan stående som förstenad och tittar på den färglada bilen med clownerna på. Tillsammans ska de försöka skrämma barn ikväll.

Om gorillan av äkta plast var hemsk, så kommer inte tigern långt efter när det gäller hemskhet. Man vill hålla sig på avstånd, när man ser det farliga kattdjuret ta en tupplur i barnvagnen. Min husse trodde tigern var gjord av tyg, men jag tyckte den mer luktade kamel.

Äntligen ett vettigt djur på den här cirkusen. Tyvärr hämmar min husse mig och håller mig i strama tyglar. Det blev inget rajtan bajtan här inte, men vi kunde leka lite trots mitt koppel.

(61)

Kommentera

 


Annons

Annons

Laddar