Annons

Annons

Renoveringen mot nya höjder

Redan förra veckan började de arbeta på nya höjder. Två man tog nämligen trappan upp till vinden, för att börja det svettiga arbetet med att isolera taket.

Jag passar på att titta till mina anställda under förmiddagen. Framåt dagen blir det alldeles för varmt på vinden, så då får de hålla på själva.

Här är det varmt ute. Termometern kommer att visa på 34 grader idag, om prognosen är riktig. Vill man att termometern ska visa mera, så kan man gå upp på min delvis oisolerade vind och placera termometern där. Men vad gäller isoleringen, så blir den bättre och bättre, ju mer de arbetar på min vind.

Annons

Jag gör mina inspektionsrundor på förmiddagen, innan det har blivit för varmt. Om sanningen ska fram, så kommer jag precis därifrån. Jo, de jobbar på bra. Först ska allt reglas upp, sedan pillar de dit 20 cm isolering, för att avsluta det hela med gipsskivor. Det blir mycket ljusare på vinden och kallare eller varmare beroende på årstid.

Min Agnes och min husse ska sedan isolera golvet också. Vindsgolvet är taket i rummen som finns under. Meningen är att vi ska ha det kallt på sommaren och varmt på vintern. Det är väl bra.

Idag har det också varit en man här och tittat på golven. Han tyckte de var fina, men ännu finare blir de när han har slipat och oljat dem.

Arbetsrummet på nedervåningen är snart färdigmålat, så då kan vi flytta in där på riktigt. Kanske. Man kan aldrig veta hur det blir med et här bygget.

Dessutom har jag fått Internet nu, men det fungerar inte i alla rum, för Wi-Fi finns 15 meter bort från mitt rum. Men det ska bli ändring på det idag.

Hej så länge

Vaira

Gipsplattorna hissas upp en efter en och skruvas fast på regelverket av plåt. Det blir så bra så. Det är skruvaren du ser på bilden.

Det här är hissaren. Han är pappa till den som äger företaget som jag har anlitat. Han gör förstås annat också. Till exempel var det vindsisolerarna som satte dit kakel i badrummen.

Naturligtvis vill de som arbetar på vinden ha råd från expert. Dessbättre finns en verklig expert till hands. Jag är bäst på allt, som du säkert vet och mer än villig att vägleda dem i deras arbete.

När det var som varmast igår, slet min Agnes med att flytta allt från den ofärdiga sidan till den färdiga sidan av vinden. Hon är så duktig min Agnes! Julbocken väntar på att det ska bli jul, sedan får han flytta ner.

(96)

Kommentera

 


Annons

Annons

Laddar