Annons

Annons

Revolutionen som kom av sig

Den viktigaste stenen av alla, min regeringssten, fanns kvar. Som vanligt provsatt jag den. Det brukar löna sig, förstår du. När jag suttit där ett tag och min husse ropar på mig, så får jag en godis när jag kommer. Så även idag.

Den viktigaste stenen av alla, min regeringssten, fanns kvar. Som vanligt provsatt jag den. Det brukar löna sig, förstår du. När jag suttit där ett tag och min husse ropar på mig, så får jag en godis när jag kommer. Så även idag.

När man tar en tur till förorterna, till exempel Bagarmossen, är det alltid en risk att illvilliga medborgare (=min husse) passar på. De kan till exempel passa på att störta mig från min presidenttron. Det är den risk man tar när man ser över riket.

Annons

Det första jag gjorde idag, när mörkret hade bytts ut mot något som påminner om ljus, var att ta en inspektionsrunda runt mina domäner.

Först gick jag en tur på min gata, men allt var som vanligt. Ingen asfalt inga lyktstolpar.

Så var det då dags för en sväng i skogen. Jag började med att inspektera min hemliga stig. Ingen satt på min regeringssten och ingen hade heller suttit på den under min bortavaro. Stigen som på somrarna är kamouflerad av frodig grönska, var nu täckt av löv. Den är fortfarande svår att upptäcka för den oinvigde. Bra!

Spaningsstenen, från vilken jag har upptäckt harar såväl som råddjur, står också kvar. Idag såg jag inget vallningsbart, så tydligen vallade jag iväg allt så duktigt innan jag for, så de inte törs komma tillbaka.

Skogens mossa var också skönare att springa på än förortens asfalt. Jag gjorde en tokrusning för att dels testa underlaget och dels för att testa husses reaktionssnabbhet med kameran. Underlaget var bra.

Som helhet kan jag konstatera att allt jag inspekterade var intakt. Det kan bero på att jag tog med mig den illvillige medborgaren (=husse) som inbäddad chaufför.

Nu kan jag gå och lägga mig och ta igen mig efter den besvärliga resan. Det har jag gjort mig förtjänt av för det kostar på att vara president.

Hej så länge

Vaira

PS Glöm inte PS-bilden längst ner. DS

Vägen var precis som vanligt. Ingen asfalt och ingen belysning. Det är en turistattraktion, eftersom det är enda stadsplanerade gatan i Tranås som saknar dessa attribut.

Vägen var precis som vanligt. Ingen asfalt och ingen belysning. Det är en turistattraktion, eftersom det är enda stadsplanerade gatan i Tranås som saknar dessa attribut.

Min hemliga stig är fortfarande springvänlig. Dessutom är den så här års kamouflerad av årets lövskör. Ingen hittar den.

Min hemliga stig är fortfarande springvänlig. Dessutom är den så här års kamouflerad av årets lövskör. Ingen hittar den.

Spaningsstenen fanns också på sin plats. Dock fanns det inget att spana på. Alla skogens vilda djur var som bortblåsta, vilket var lite synd. Finns det något roligare än att skrämma upp en ekorre i ett träd?

Spaningsstenen fanns också på sin plats. Dock fanns det inget att spana på. Alla skogens vilda djur var som bortblåsta, vilket var lite synd. Finns det något roligare än att skrämma upp en ekorre i ett träd?

Ett litet skenanfall mot en fiktiv fiende kunde jag i alla fall kosta på mig. Det gäller att vara i god form, om det skulle dyka upp en elefant, eller något annat småvilt.

Ett litet skenanfall mot en fiktiv fiende kunde jag i alla fall kosta på mig. Det gäller att vara i god form, om det skulle dyka upp en elefant, eller något annat småvilt.

Idag står det Sverker på almanackan.  Sverker var kung här, innan jag efterträdde honom. Det hade varit roligt att träffa Sverker, men han finns ju tyvärr inte mer. Trots att han inte finns, så tycker jag att en Sverkertårta skulle vara på sin plats.

Idag står det Sverker på almanackan. Sverker var kung här, innan jag efterträdde honom. Det hade varit roligt att träffa Sverker, men han finns ju tyvärr inte mer. Trots att han inte finns, så tycker jag att en Sverkertårta skulle vara på sin plats, för att hedra hans minne.

(43)

Kommentera

 


Annons

Annons

Laddar