Annons

Annons

Rörigt presidentval utan mig

Det är rörigt efter det franska presidentvalet. Både Emmanuel Macron och Marine Le Pen fick flera procent. Flera än någon annan. Hade jag bara haft tid att ställa upp som presidentkandidat, så hade valet varit klart nu.

Jag tittar på min hemliga stig, som försvinner in i en rishög. Då slog mig tanken, att detta är symboliskt. Det påminner nämligen om det franska presidentvalet. Allt slutar i en rishög, på grund av att inte jag ställde upp.

Ingen av de förhoppningsfulla franska presidentkandidaterna fick över 50 procent av rösterna. Då tar man ettan och tvåan och röstar igen. Så går det till i Frankrike. Ettan blev Macron och tvåan blev Le Pen.

Annons

Även om jag gärna ser att vi tikar tar över lite mer av hannarnas inpinkade revir, så finns det gränser. En sådan klar gräns är Le Pen. Hon må vara tik, men hon vill ju förbjuda invandring till Frankrike. Tänk om det otänkbara händer och jag inte får flytta dit? Nej, bort med henne. Jag hoppas att hon får -25,47 procent i nästa valomgång.

Hade jag varit med, så hade jag säkert fått fler röster än vad den amerikanske presidenten fick, när det var val där. En försiktig beräkning, med en tesked inbakad alternativ sanning, skulle säkert ha gett mig över 112 procent av de franska rösterna. Fast nu är det som det är, men vi får hoppas på det bästa. Inte kan det väl vara så illa att en uttalad rasist kan bli president i en demokrati?

Det är kallt och blåsigt idag utanför mitt rivningshus. Bara 5 grader. I Aurignac, där mitt franska presidentpalts ligger, pekar termometern på mer behagliga 24 grader.

Hej så länge

Vaira

Kära medborgare i Frankrike titta bara framåt. Snart kommer er befriare Vaira och tar över landet. Då blir det ordning på saker och ting. Särskilt min husses inköp av märgben hos min granne slaktaren i Aurignac, ska det bli ordning på.

Ibland kan det kännas tungt, när himmeln är alldeles grå. Men tittar du noga, så ser du kanske solen. Det är så fransmännen får se på framtiden. Det är jag som är solen!

Snart kommer den tid som för med sig lycka till Frankrike. Ser du att solen lyser bara på mig här hemma. Snart kommer solens strålar att leta sig fram till Aurignac och mitt franska presidentpalats där. Då är det slut på bekymren.

(10)

Kommentera

 


Annons

Annons

Laddar