Annons

Annons

Så klarar du en vinterstorm

På spaning efter storm i vardande. Än har den inte kommit, men vi kan hoppas på vindbyar på 24 sekundmeter och snöfall. Det kan bli riktigt spännande. Isen håller redan på att blåsa bort. Snart är sommaren här.

På spaning efter storm i vardande. Än har den inte kommit, men vi kan hoppas på vindbyar på 24 sekundmeter och snöfall. Bara en futtig sekundmeter till och vi hade kunnat skryta om storm. Det kan bli riktigt spännande. Isen håller redan på att blåsa bort. Snart är sommaren här.

Det ska storma här. Snöstorm ska det bli en. Det är SMHI som varnar igen med lite olika klasser här och där. Fast oroa dig inte. Min husse och jag har förberett oss inför katastrofen.

Redan tidigt idag (=klockan åtta) tog vi kollektivtrafiken (=min bil) in till stan.

Annons

– Vi måste köpa mat så vi klarar oss ett par dagar, om vi råkar snöa inne, sade min husse med en olycksbådande stämma.

Först åkte vi till min husses affär, där han inhandlade billig falukorv och ännu billigare blodpudding. Faktiskt riktiga bra köp, eftersom både korv och blodpudding hör till mina favoriter.

Sedan bar det av till min affär. Hundmat och tuggben till extrapris inköptes till mig. Min husse fyndade även 10 kilo fågelfrö med 50% rabatt.

Nu finns det alltså mat till en husse i ett par veckor, till en västgötaspets i en månad och till ett hundratal fåglar i 13 dagar ungefär.

Snäll som jag är, så ska du även få recept på blodpudding.

Blodpudding à la min husse

  • Skär tre lagom tjocka skivor av puddingen.
  • Lägg skivorna på en tallrik.
  • Sätt in tallriken i mikron
  • Mikra i 2 minuter
  • Ät 2,6 skivor med lingonsylt
  • Ge 0,4 skivor till en svältande Vaira

Falukorven tillreds på liknande sätt. Till den kan ätas sallad eller ett stekt ägg. Allt efter tillgång, tycke och smak.

Nu ska vi gå och hämta ved, så vi klarar oss ett par dagar. Sedan ska vi sova middag i tv-soffan. Tror jag.

Hej så länge

Vaira

Dagens fynd. Husse var mäkta stolt över sina inköp. Tre paket blodpudding för 10 kronor och falukorven fyndades för 15 kronor. Bara 25 kronor för minst 10 dagars mat! Inte illa. Dessutom är det riktigt gott och ett välkommet avbrott till nudlarna.

Dagens fynd. Husse var mäkta stolt över sina inköp. Tre paket blodpudding för 10 kronor och falukorven fyndades för 15 kronor. Bara 25 kronor för minst 10 dagars mat! Inte illa. Dessutom är det riktigt gott och ett välkommet avbrott till nudlarna.

Även våra bevingade vänner, som är så roliga att jaga, får sin beskärda det. Nyinköpta fågelfrö plus äldre jordnötter och sådana där istersaker med frön i. Jag hoppas bara att de är tacksamma och kommer att sjunga vacker för mig och min husse.

Även våra bevingade vänner, som är så roliga att jaga, får sin beskärda del. Nyinköpta fågelfrö plus äldre jordnötter och sådana där istersaker med frön i. Jag hoppas bara att de feta fåglarna är tacksamma och kommer att sjunga vacker för mig och min husse.

(50)

Kommentera

 


Annons

Senaste från Hemmets

Annons

Laddar