Annons

Annons

Så klarar du trötta vårmorgnar

Helst skulle kanske du vilja tillbringa hela dagen så här, men det ska du inte göra. Följ mina råd och du kommer bli pigg som en västgötaspets.

Helst skulle kanske du vilja tillbringa hela dagen så här, men det ska du inte göra. Det gäller att komma över din vårtrötthet. Följ mina råd och du kommer bli pigg som en västgötaspets.

Vårtrötthet är ju ett gammalt känt begrepp. Det är lika svårt att komma upp ur sängen varje dag, men följ bara mina rutiner, så kommer du bli lika pigg och alert som jag.

Inled dagen med att uträtta dagens behov. För att göra det, måste du först väcka din husse eller matte vid halvsexdraget. Då kan han/hon också passa på att fotografera soluppgången med sin telefon. Det gör min husse varje dag. Idag fanns det också en sol, till skillnad från igår, vilket gör det enklare om man nu ska dokumentera soluppgången.

Annons

Se till att du blir utsläppt i trädgården, så du kan göra det du ska göra. Sedan är det dags att gå till sängs igen. Somliga (=Vaira) somnar genast om. Andra (=min husse) är klarvakna.

Ett par timmar senare, när du känner dig hungrig, ser du till att du får upp alla. I mitt fall är alla lika med min husse.

Gå ner i köket och se till att din husse förbereder frukosten för hela flocken. Så är det dags för en uppiggande promenad. Korta rundan på en knapp kilometer kan vara lagom, alldenstund frukosten väntar där hemma.

Idag gick vi först och tittade huruvida solen skulle lysa lite mer. Det gjorde den knappast, men vi kunde se hasselhängena. De får husse att nysa.

Därefter tog vi svängen förbi Agnes stuga. Jo, där fanns det snödroppar, precis som igår. Men det fanns ingen frost.

Väl i skogen studerade vi myrstackarna. Vi såg inte en enda stackars myra. De stackarna är nog inne i stackarna.

– Vänta bara tills solen skiner, undervisade min husse mig. Då kommer det att krylla av myror här.

Det får vi verkligen inte hoppas. De kliar nämligen.

När vi gått ungefär halvvägs fick jag ett bevis för hur kasst det är att vara kopplad. Jag såg två rådjur på bara 23 meters håll. När jag skulle sätta iväg efter dem, bara för att valla lite, så visade det sig att husse inte var så pigg på det. Vi satt ju fast vid varandra i ett koppel och han är tung och näst intill orörlig. Kränkt och hämmad, som jag var, återvände vi hem.

Nu är det bråttom. Matdags! Jag fick min mat först. Jag satt ner vackert och tackade artigt med höger tass för att sedan intaga min lilla ynka portion. Min husse slafsade i sig en stor portion havregrynsgröt med lingonsylt.

– Det är nyttigt, sade husse. (Vad han egentligen menade var att det är billigt.)

Han lämnade lite, lite gröt åt mig, så jag blev tvungen att fördiska hans tallrik. Slit och släp hela dagarna.

Nu är det dags för en förmiddagsslummer.

Vi hörs

Vaira

Dagens sol från min balkong såg ut så här. Husse säger att den dåliga kvalitén beror på att telefonen är så gammal. Mer troligt är att suddigheten beror på att min husse är så gammal.

Dagens sol från min balkong såg ut så här. Husse säger att den dåliga kvalitén beror på att telefonen är så gammal. Mer troligt är att suddigheten beror på att min husse är så gammal.

Nu är klockan lite före åtta och solen har orkat upp en liten längre bit. Hängena i förgrunden har två namn: allergi eller hassel.

Nu är klockan lite före åtta och solen har orkat upp en liten längre bit. Hängena i förgrunden har två namn: allergi eller hassel. Det är min sjö du ser.

Snödropparna vid Agnes stuga fanns kvar idag också. De är ett tecken på att det är vår och att det snart är dags att äta frukost.

Snödropparna vid Agnes stuga fanns kvar idag också. De är ett tecken på att det är vår och att det snart är dags att äta frukost.

Inga myror än på tvillingstackarna i min skog. Skönt. Om solen skiner lite mer, finns det risk att de tittar fram.

Inga myror än på tvillingstackarna i min skog. Skönt. Om solen skiner lite mer, finns det risk att de tittar fram.

Frukost är väldigt viktigt. Utan frukost kan du inte bli pigg och glad.

Frukost är väldigt viktigt. Utan frukost kan du inte bli pigg och glad.

Då var fördisken avklarad. Det gick snabbt, kan jag säga. Det hade varit bättre om min husse hade haft åtta prinskorvar till frukost, men bara orkat äta en. Det hade varit en riktig förrädisk, det.

Då var fördisken nästan avklarad. Det gick snabbt, kan jag säga, även om det var havregrynsgröt. Det hade varit bättre om min husse hade haft åtta prinskorvar till frukost, men bara orkat äta en. Det hade varit en riktig förrädisk, det.

(62)

Kommentera

 


Annons

Senaste från Hemmets

Annons

Laddar