Annons

Annons

Så mycket är färdigt i palatset

Det går framåt med mitt palats. Nya rum blir nästan färdiga hela tiden. Igår blev Evan och Emilys rum nästan färdigt och den stora mörka garderoben också. Vi är inne i slutfasen, kan man säga.

Idag ska trapporna slipas och oljas. De ska slipas och oljas i morgon också. Då får man inte gå där på 22,6 timmar. Stackars Vaira, tänker du då. Var ska hon sova om hon inte får gå i trapporna? Fönstret vid trappan sitter i mitt skafferi, där min mat ska vara.

Nu är faktiskt övervåningen nästan klar. Idag är golvsliparen där och slipar det sista som ska slipas. Det är hallen och Evan och Emilys rum, som behöver en uppfräschning. Det mörka rummet ska vara en garderob, så det slipar jag inte.

Annons

Hur är då läget om vi tittar på hela huset:

ÖVERVÅNINGEN

Min paradsängkammare: Helt klar, frånsett möbleringen. En extragarderob ska ut från sängkammaren och in i f.d. mörka rummet.

Min Agnes och Min Sabrinas vardagsrum: Nästan klart. Tyvärr är rummet fullt med staplade möbler. Elementen ska sättas fast också.

Min Agnes och Min Sabrinas sovalkov: Nästan klart. En matta ska läggas in, men först måste de staplade kartongerna bort.

Toaletten: Helt klar alldeles snart. I skrivande stund görs en sista strykning av toalettväggarna. Eftersom den inte är större än en hundkoja, så vågar jag säga att den blir helt färdig idag.

Badrummet: Nästan klart. Det ska kaklas färdigt, garderobsdörrarna ska sågas av lite och sättas tillbaka och elementet ska på plats. Husse tycker att det skulle vara trevligt med varmvatten också.

Min Evan och min Emilys rum: Nästan klart. Golvet slipas idag och ska olja och elementet ska monteras igen.

Mörka rummet: Nästan klart. Elementet ska monteras. Husse påstår att han ska bygga lite inredning också.

Paradkorridoren: Nästan klar. Lite lister ska målas och golvet ska slipas och oljas.

Paradsovrumskorridoren: Nästan klar. Det ska läggas dit ett golv bara. Det gör min husse i ett navs, säger han.

UNDERVÅNINGEN

Festmatsalen: Helt klar. Det tråkiga är att det är fullt med kartonger där.De ska sorteras till de olika rummen snart.

Mitt arbetsrum: Helt klart. Fast det återstår att flytta dit massa saker. Jag har nu ett nästan färdigt gästrum med säng!

Mitt kök: Nästan klart, men jag väntar på IKEA. Början av augusti var det första beskedet. Nu kanske de kommer den 28 augusti. Den som väntar på IKEA, väntar alltid för länge. Köket är tomt på allt vad köksinredning heter.

Nedre paradkorridoren: Nästan klar. Lite målning av lister återstår.

Vardagsrum: Inte så klart. En strykning av väggarna återstår, sedan kan min husse lägga in golvet. Min Agnes och min husse har dock flytspacklat golvet, inte utan viss framgång.

Duschrum, toa och tvättstuga: Nästan färdigkaklat. Det återstår mosaik vid duschen, sedan kan rörmokaren montera dusch, handfat, toastol och tvättmaskin.

Du ser att det går framåt. Jag kan flytta in i alla rum, frånsett vardagsrummet och tvättstugan, bara golven där uppe och i trapporna har torkat. Det har de gjort på lördag. Nu får min husse och jag bo i arbetsrummet. Det går ju bra ett par nätter.

Hej så länge

Vaira

Jo, ser du. Det är så praktiskt att det numera står en säng i mitt arbetsrum. Den är lite smal, så jag vet inte om min husse får plats. Det är den sängen som min Agnes hade i Uppsala, som nu har hamnat i Aurignac. I den sängen får jag och min Agnes plats, men hur kommer det att gå för min husse och mig?

Detta är mitt före detta allrum, som jag bodde i de första månaderna. Nu när det har blivit fint, är det min Evans och min Emilys rum, när de kommer och hälsar på mig. Om de inte är här, så kan någon annan få bo i deras rum. Golvet slipas och oljas idag, så det också blir fint. Elementen ska ju förstås inte stå framför den öppna marmorspisen.

Det mörka rummet har numera blivit ganska ljust. Det beror på att både taket och väggarna har blivit vita. Här skulle man nästan kunna bo, med det ska bli garderob och förråd. Glasdörren till höger går till min Evans och min Emilys rum.

Den övre paradkorridoren är färdig, frånsett golvet. Det fixas idag minsann. Du ser att dörren till min Evans och min Emilys rum behöver en strykning till. Trappan till vinden, som du ser rakt fram, ska också slipas. Lamporna ska förstås bytas ut.

Paradsovrumskorridoren till toaletten, badrummet och min paradsängkammare är klar, så när som på golvet. Det ska min husse fixa. Det går nog inte utan hjälp av mig och min Agnes.

(124)

Kommentera

 


Annons

Annons

Laddar