Annons

Annons

Sagan om teskedsspetsen

Det var en gång en osedvanligt vacker västgötaspets, som bodde i ett ståtligt palats i Aurignac i södra Frankrike. Det var en vanlig spets, frånsett att spetsen då och då blev mindre än en tesked. Nu hade det hänt en alldeles förfärlig sak. Västgötaspetsen, som förresten hette Vaira och var president, hade kränkts och förnedras av sin husse.

Bara sitta så här i en i skogen snodd påskgrupp och se stilig ut, det är inget sätt att fira påsken för en osedvanligt vacker västgötaspets. Jag hoppas jag snart blir stor igen.

Du tror mig inte och jag förstår dig. Den vackra västgötaspetsens husse tyckte att en sådan spets skulle passa alldeles utmärkt som dekoration i den i skogen ihopsnodda påskgruppen. En västgötaspets poserande tillsammans med hönor och tuppar? Det går ju bara inte. Västgötaspesten protesterade på franskt maner och spred ut märgben här och var som hussen snubblade på.

Annons

Men vad hjälper protester när man är så liten som lilla söta Vaira? Nej, den store hussen tog den lilla vackra västgötaspetsen och placerade henne i påskgruppen. Där sitter hon nu och väntar på att min Agnes och min Sabrina ska komma från Toulouse. Jag får verkligen hoppas att de inte har kattorna med sig, för då kanske jag ligger risigt till. Jag är ju inte större än en mus.

Detta är bara sådana saker som kan hända första april och tur är väl det.

Hej så länge

Vaira

Nog för att bordet vann på att jag är med i påskgruppen, men det sker på bekostnad av min frihet (=att tigga fritt). Jag som har sett fram mot påskmaten och så blir jag så här liten.

En fördel med att vara liten är att man kan smyga på ödlorna i stenmurarna. Men vad händer om jag skulle bli stor när jag krupit in och gömt mig i en springa? Det tål att tänka på.

Ha, ha! Gick du på den lätta? Jag kan inte krympa ihop och bli liten, om inte min husse gör det i Photoshop. Det är fusk, vill jag bara säga.

(84)

Kommentera

 


Annons

Annons

Laddar