Annons

Annons

Saker fransmän är dåliga på

Om du tror att jag flyttade till Frankrike för att fransmän skulle vara så mycket bättre, så tror du alldeles fel. Fransmän är nämligen ganska dåliga på ganska många saker. Det är då det blir bra att jag är här, för jag kan lära dem hur det ska vara.

1. Trottoarer. Gångbanor är inte fransmäns starka sida. Förmodligen har de inte tänkt att man ska kunna gå på trottoarerna. Särskilt svårt är det om man är en västgötaspets, som måste leda en Agnes i koppel.

Det blir väl bara en liten bildberättelse idag där du kan häpna över hur kassa fransmän kan vara. Hade jag inte haft dessa illustrationer (=bilder), så hade du trott att jag lurade dig. Sådan är dock inte jag. Min hederlighet kan ingen som har mött mig betvivla. Om det till exempel försvinner något ätbart från ett bord, så är det inte jag som har tagit det. Blir jag ertappad med det ätbara i munnen, så har det flugit dit mot min vilja.

Annons

Nu har ju inte det något med fransmännens tillkortakommande att göra, så ta nu och titta på bilderna istället. Då får du med egna ögon se hur inkompetenta fransmän är på inte mindre än sju bilder. Titta och förfasas!

Hej så länge

Vaira

2. Hastighetsbegränsningar. Se där kommer en lastbil i över 123 kilometrar per timme, fastän man bara får köra i 50. Då gäller det att slänga sig in i en port. Jag undrar hur det går för min fotograferande husse. Han har ju svårt för sig i trafiken.

3. Parkering. Att ställa ifrån sig sin bil i Frankrike är inga besvär. Finns det hjärterum, så finns det parkeringsrum. Att ställa sig på en trottoar, så att man hindrar för gående är bara charmigt i det här landet.

4. Bygga hus. Varför ska man bygga hus färdigt, när man för en billigare penning kan göra det nästan klart? Det är därför det står så många sådana här byggnadstekniska mästerverk överallt i Frankrike.

5. Grushögar. Varför slänger man bara ut en grushög, som jag är tvungen att bestiga? Ja, det kan man verkligen fråga sig. Så får man inte göra, speciellt om det sticker upp ett Agneshuvud ur svansstumpen.

6. Husvård. Det har inte gått upp för fransmän att gamla hus ska rivas. Titta på Stockholm. Titta på Tranås. Riva, riva, riva är melodin. Då slipper man sådana här siluetter med trasiga slottstorn. Dessutom ska träden vara avlövade 1 december.

7. Bär. I december ska det inte finnas några bär på träden och löven ska inte vara gröna. Detta är en inkompetens som saknar motstycke. På marken kan det dessutom gärna ligga lite snö. Här ligger det bara löv, som de bägge flickorna min Agnes och jag får traska runt i.

(49)

Kommentera

 


Annons

Annons

Laddar