Annons

Annons

Senaste svenska statsbesöket

Som det har framgått tidigare, så har jag haft statsbesök från konungariket Sverige, en nordlig provins till Aurignac, kan man säga. Denna gång var det Eva och Ola som fick det stora nöjet att representera den svenska konungen hos president Vaira i Aurignac.

Den här bilden har min husse tagit. Naturligtvis tog jag Ola och Eva till huset jag hade hittat åt dem. Ola vill ju ha något att snickra med och ett par entusiastbilar står bakom Eva i riset. Mycket bättre än så här kan det inte bli. Alla Olas önskemål uppfyllda. Eva var lite mer skeptisk.

Som du kunde se redan igår, så var det problem med flyget mellan Amsterdam och resten av världen. Detta tvingade så småningom in Eva och Ola på ett hotell i Toulouse mitt i natten.

Med min husse som chaufför, kunde jag dock hämta dem på morgonen vid deras hotell i Toulouse.

Annons

Statsbesöket var kort, men trots hann vi genomföra ett späckat program. Vi åt mat flera gånger, som genererade fördisk lika många gånger. Vi åkte till Saint Gaudens, då Sveriges utsände hade lust att shoppa lite. Det är till Saint Gaudens man åker när man ska köpa badkar eller dammsugare. Man kan även köpa mat. Från köpcentrets parkeringsplats har man vidunderlig utsikt över den vackra numera snöklädda bergskedjan som jag upptäckte och döpte till Pyrenéerna.

Vi tog också en sväng till Matres-Tolosane för att handla lite. Det är där det där otäcka kattslottet finns. När vi åkte hem, så körde min husse fel. Vi tog vägen över Alan, men han var nog inte hemma. Men det var granna utsikter.

I onsdags morse var statsbesöket slut och vi trevade oss fram i dimman till flygplatsen i Toulouse, dit vi anlände i god tid. Hemresan för de av konungen utsända gick precis som planerat, enligt rapporter som har nått mig i presidentpalatset.

Dagens bilder är nästan alla tagna av Ola. Då vet du vad han tyckte var viktigt. Hans mobilkamera är kinesisk.

För er som var lite oroliga i onödan för min husse, så var det inga baciller eller så. Han hade bara yrsel, så han inte kunde stå eller knappt sitta på en stol. Han ansåg att bästa stället var liggande i tv-soffan. Lathet heter sjukdomen. Dock är han helt återställd idag (nåja, allt är relativt) och i morgon kommer min Agnes och min Sabrina för att aväta årets Nobelmiddag.

Hej så länge

Vaira

Vid varje statsbesök ska man medföra fina presenter. Min husse fick tjusiga muggar med en bild av just min husse. Jag väntar fortfarande på min present. Inte så bra bild kanske, då jag inte är med på den. Fast det är väl vad man kan förvänta sig av en kinesisk telefon.

Lite suddig sådär, men en otroligt bra blid ändå. Den föreställer ju som du ser Vaira, presidenten i Aurignac (=jag). Fast det var lite småskumt i köket och telefonen är ju kinesisk.

Solen går just upp över min stad Aurignac och den extrastora månen har inte hunnit gå ner. Dock hade ju bilden vunnit på om jag hade varit med på den, men Olas mobil kommer ju från Kina.

Alla gick och åt på hotellet, utom en stackars svältande västgötaspets. Den här bilden har min husse tagit med bara för att reta mig. Det är äppelkaka som Eva äter. Min husses för dyra kamera tog den här bilden.

(43)

Kommentera

 


Annons

Annons

Laddar