Annons

Annons

Sista delarna till köket är här

Då har det alltså hänt. I går kväll klockan 20.26, kom det en bil med en väska till mig. Det var en IKEA-väska och den innehöll de sista delarna till mitt kök. Nu har monterarna allt när de kommer på måndag. Om de kommer.

De sista delarna som fattades, för att jag skulle kunna få ett kök, var inte fler än att de fick plats i denna fina väska. Jag tror jag skulle kunna få plats i den, om man packar mig väl.

Det var dramatik in i det sista. Den ursprungliga fraktfirman hittade tydligen de återstående delarna i går eftermiddag och skickade sms att ”Vi kommer på lördag”. Marion på IKEA i Paris, tyckte att det var en osäker lösning. Istället fixade hon ett annat företag som kom hem till mig 20.26 med en fin väska som innehöll lite saknade delar till fläkten. Nu ska hela köket vara här, men det får vi ju se när det ska monteras.

Annons

Vad gjorde då min husse och min Agnes hela dagen igår, när de inte hade någon transport att vänta på?

Min Agnes korresponderade förstås med IKEA om de saknade prylarna. Min husse och jag tittade beundrande på min Agnes, som är så duktig.

Sedan flyttade vi resten av kartongerna från sovalkoven i min Agnes och min Sabrinas rum, till mellanlagret i det f.d. mörka rummet.

Sedan dammsög min Agnes flytspackelgolvet och lade dit en heltäckningsmatta. Det tog lite tid och gick lite sådär. Golvlister och kvartsstav, ska nog få det fint.

Eftersom heltäckningsmattan fanns på plats, så kan man lika gärna sätta ihop en säng, så därför satte min Agnes och jag ihop en säng.

Fast promenader måste man också ta. Nu har det blivit lite påvert med plommon, men min Agnes har fyndat ett fikonträd, som står på en övergiven tomt. Fikon är gott.

Hej så länge

Vaira

Här är han som kom med det sista till köket. Det var det tredje företaget som körde till mig. Hans företag har precis just nu fått ett kontrakt med IKEA. Är det någon som har blivit av med sitt?

Jag har den tunga uppgiften att provsitta mattan. Min Agnes håller på att skära runt elementet. Det är tur att det inte är ljudbild, kan jag säga.

Så var det då dags för sängen. Det är min Agnes och min Sabrinas säng, som min Agnes håller på att montera. Om det visar sig att det är en bekväm säng, så kommer jag att gästspela i den.

Hoppsan. Här går det en nöjd flicka, som har varit och plockat några fikon. Hon har händerna alldeles fulla. När man plockar fikon, så måste man vara tyst, annars kan fikonen bli rädda. Tror jag.

De här får nog passa sig nu. Frys har vi redan och snart har vi kanske en ugn också, där man kan steka härliga stekar. Vem vet hur det blir och hur det går.

(136)

Kommentera

 


Annons

Annons

Laddar