Annons

Annons

Sista kvällen med mitt gäng

Om man till exempel ska flytta till Aurignac i Frankrike, vilket jag ska, och om man dessutom ska börja åka dit på fredag, vilket jag ska, så blir det lätt att det blir en sista kväll med gänget. Mitt gäng är Charlie och min resursfamilj. Igår kväll var vi där för sista gången som Tranåsbor.

Min husse ville ta en gruppbild på alla, men det blev allt för sorgset. Jag ville inte vara med. Fast min resurshusse, min resursmatte och Charlie ville vara med. Som du ser är jag på väg bort.

Fast hela dagen innan det blev sista kvällen med gänget, så flyttade fyra man många av mina saker från mitt rivningshus till en lastbil. De hann inte allt, så de kommer snart igen idag.

När det sedan blev kväll, så kom min resurshusse och hämtade oss. Jag fick åka alldeles ensam i Charlies bur.

Annons

Då vi kom fram, så mötte Charlie upp. Han fick hoppa och skutta på mig ett tag, innan vi gick in. Där mötte resursmatte oss med var sitt extragott tuggben.

Min husse och min resursfamilj satt och åt kokt lax med svensk färskpotatis och sparris. Det var nog säkert gott. Vad vet jag. De fick dessutom rabarberpaj gjord av rabarber och mandelmassa. För att ytterligare strö salt i mina sår, så var det hemgjord vaniljsås till pajen.

När det sedan var kaffe, så intog jag min plats i soffan jämte resursmatte. Ingen kan klia mig som hon. Charlie fick stanna på golvet. Det såg jag till.

Jag kommer att sakna kvällarna tillsammans med min resursfamilj. Det är det värsta med att flytta till Frankrike, tror jag. För att inte tala om vad jag kommer att sakna Charlie, fastän vi bara är vänner.

Även min husses syster dök upp. Jag tog mig med hennes tax på en promenad i min skog. Han är från Dalsland och där finns nog ingen skog.

Hej så länge

Vaira

Inget är så skönt, som att ligga i soffan jämte min resursmatte och bli kliad. Det är verkligen något jag kommer att sakna. Fast hon har lovar att komma och hälsa på mig i Aurignac och där kommer jag att ha en för ändamålet lämplig soffa.

Charlie och jag fick var sitt delikatesstuggben av resursmatte. Charlie försökte ta mitt ben hela tiden. Så får man verkligen inte göra, vilket jag upplyste honom om med en diskret morrning. Å andra sidan försökte jag ta Charlies ben, vilket är en helt annan sak.

Innan vi gick in, så fick Charlie hoppa och skutta på mig ett tag. Fast försökte han bitas, så sa de jag ifrån. Men jag sade ifrån bara lite, för det var ju ändå sista kvällen.

Här hemma är det inte sig likt. Möblerna som finns kvar, står både här och där. Mest här. Jag känner knappt igen mig. Idag åker resten ut från mitt rivningshus och in i en container.

Min husses syster kom på besök. Med sig hade hon taxen Mephisto, eller Massimo som hon kallar honom. Jag visade honom min skog, för det är roligt för honom att gå i en riktig skog. Om han inte har koppel på sig, så smiter han. Sådan är han.

(74)

1 kommentar

 


Annons

Annons

Laddar