Annons

Annons

Ska jag erövra Östergötland?

En stor del av Östergötland heter Linköping. Det är en parkeringsplats. Synnerligen tråkigt ställe, men man kan kissa där och få en korvbit. Fast det är inte roligt att vara ensam i bilen.

En stor del av Östergötland heter Linköping. Det är en parkeringsplats. Synnerligen tråkigt ställe, men man kan kissa där och få en korvbit. Fast det är inte roligt att vara ensam i bilen.

Om regeringens planer går i lås, vilket skulle vara en sensation i sig, så ska mitt Småland ta över Östergötland. Därför beslöt jag mig för att ta en titt på det främmande landskapet. Det var både sallad och köttben, måste jag säga.

Annons

Naturligtvis åkte husse och jag kollektivt i min bil. Precis som man ska. Ja, jag hade säkerhetsbälte på mig.

Först åkte vi till en parkeringsplats. Där fick jag sitta kvar i bilen, under tiden som husse försvann. Efter en oerhört lång tid, sju timmar ungefär eller 37 minuter, kom han tillbaka med en kasse och en korv. Korven delade husse och jag, fast orättvist. Jag fick tre procent och husse fick de övriga 106 procenten.

Parkeringsplatsen var inte en rolig del av Östergötland. Den kan jag vara utan, fast korven var god.

Sedan åkte vi till Väderstad. Där finns det en Ola Florhed. Ola var snäll. Han säljer olika instrument, som man kan köpa om man vill. Husse köpte ett instrument. Han kan inte spela, men det kan Ola. Han spelade piano för mig. Fast han hade ingen västgötaspetssång.

Efter att ha sett alla gitarrer, pianon och trumpeter gick vi in i Olas hus. Där fanns det en katt. Katten heter Jason. Vi tittade på varandra, Jason och jag. Sedan drack husse och Ola kaffe. Jag fick smaka på en bulle. Den var god.

Väderstad och Ola var en rolig del av Östergötland. Dit ska du åka om du behöver skaffa något att spela på. Jag kommer nog att göra flera besök där, även om jag inte spelar. Husse har spelat euphonium i både Tranås som Boxholms musikkår. Fast han spelade bara helnoterna.

Nu var det hög tid för stackars Vaira (=jag) att få middag. Klockan var över fem och jag var väldigt hungrig. Eftersom Ola bara hade kattmat, så åkte vi hem.

Det finns ett ställe till i Östergötland man kan besöka. Det är Mantorp där bor min Per. Han har också en katt.

Nu är frågan efter inspektionen om jag ska ta över Östergötland. På minussidan hamnar en tråkig parkeringsplats. På plussidan hamnar korv på parkeringsplats, Ola och Florheds musik i Väderstad. Det står och väger.

Hej så länge

Vaira

Senaste tiden har Ola hamrat, målat och grejat och av en uthusvind har han skapat detta fina rum. Inte illa, eller hur? Där kan man sitta ner i soffan och provspela en gitarr. Eller också kan man sitta där och språka vänner emellan, som Ola och jag gör på bilden.

Senaste tiden har Ola hamrat, målat och grejat och av en uthusvind har han skapat detta fina rum. Inte illa, eller hur? Där kan man sitta ner i soffan och provspela en gitarr. Eller också kan man sitta där och språka vänner emellan, som Ola och jag gör på bilden.

Vem tror du Jason tittar på? Jo, Vaira förstås. Jag tror inte den katten har sett något så tjusigt som en västgötaspets tidigare. Jason är Olas och Evas katt, det är därför Ola håller i honom.

Vem tror du Jason tittar på? Jo, Vaira förstås. Jag tror inte den katten har sett något så tjusigt som en västgötaspets tidigare. Jason är Olas och Evas katt, det är därför Ola håller i honom.

LÄS OCKSÅ

(66)

Kommentera

Annons

Senaste från Hemmets

Annons

Laddar