Annons

Annons

Skandalföretaget IKEA kom

Igår skulle då lådorna innehållande mitt kök komma. De skulle vara här mellan 11.00 och 13.00. De kom bara någon timme efter klockan ett. En modest försening, när vi pratar om IKEA. Nu äntligen skulle jag få mitt efterlängtade kök. Men man ska inte räkna ut något, för det går ändå aldrig som man trott. Särskilt om man har med IKEA att göra, köket beställdes ju redan den 13 juni.

Men se där kommer ju min Agnes och en stark bärare som bär på delar av mitt kök. Fast jag tycker nog att lastbilens lastutrymme ser lite tomt ut.

Min Agnes och jag stod redo vid dörren redan klockan 11 beredda att pricka av alla 168 paketen som leveransen skulle bestå av.

När så den lilla lastbilen kom en dryg timme efter utsatt tid, så ökades aktiviteten i mitt palats. Starka män bar in det ena paketet efter ett det andra. Min Agnes prickade av och räknade lådorna.

Annons

När de så hade burit in 28 paket, så sa de det var allt de hade till oss.

– Var är resten, undrade min Agnes, fast på franska förstås.

­ – Det har vi ingen aaaaaning om, sade budfirmans chaufför. (Återigen på franska, som de vanligtvis pratar här.)

Att packa upp kartonger med diskmaskin, spis och ugnar och skicka tillbaka emballaget som vi var ålagda att göra av skandalföretaget, var inget vi behövde göra. Det fanns nämligen inga ugnar, diskmaskiner eller spisar med i leveransen. Bara ynka 28 lådor av 168 fick vi. Det blir det inget kök av.

Då ringde en upprörd min Agnes till min Sabrina och berättade om skandalföretagets senaste bedrift vad gäller vårt kök.

Min Sabrina ringde genast IKEA, för att undra vad som hade hänt med våra saknade 140 paket. Hon fick höra den löjliga väntelåten 40 gånger (=40 min), innan någon behagade lyfta på luren på IKEA:s troligen enda telefon och svara.

– Va? Det har vi ingen aaaaning om, kunde skandalföretagets representant svara min Sabrina på frågan var våra 140 lådor fanns och när det kunde tänkas att vi skulle få dem.

– Ring i morgon, så har jag kanske besked. Vi ska alltså ringa och vänta ytterligare 40 minuter, eller en timme, eller kanske mer, för att få reda på när de kanske tänker leverera det de inte har levererat av mitt redan betalda kök, som skulle ha varit här den 16, eller som vi först var lovade, i början av augusti.

Den 28 augusti ska montörerna komma och montera köket. Då måste alla 168 lådorna vara här, annars får jag inget kök. Fast det är klart; bara för att IKEA har sagt att montörerna ska komma på måndag, betyder ju inte det att de kommer på måndag.

Och när ska jag få de 140 lådorna som fattas?

IKEA jobbar vidare med att bli Frankrikes absolut sämsta företag alla kategorier. Ingen kokpotatis har de till köttbullarna heller.

Hej så länge

Vaira

Min Agnes räknar och prickar av. Man måste hålla ordning på hur många paket det kommer, så att alla 168 stycken finns med. Bakom min Agnes ligger diskbänken och kranen, som vi redan har hämtat på IKEA i Toulouse alldeles själva, så de ska inte räknas.

Jaha. När transportpojkarna sade att vi hade fått allt de hade med sig till oss, så kunde min Agnes skriva 28 på den sista lådan. Var fanns de övriga 140 som fattades? Ingen tycks veta det.

Detta är alltså den samlade lasten från IKEA till oss. Bara 28 lådor av de 168 som egentligen skulle ha kommit till oss i slutet av juli, eller början av augusti. Köket skulle ha varit klart sedan två veckor tillbaka, och redan det var en lång leveranstid. Har IKEA ingen skam i kroppen alls?

(97)

Kommentera

 


Annons

Annons

Laddar