Annons

Annons

Skarpsynt analys av matchen

Då var det klart. Allt vidare spel för de gul- och blåslagna hjältarna är egentligen onödigt. Efter att vi (det heter vi om Sverige vinner, de om samma landslag förlorar) igår hade tvålat till ett av VM:s absolut bästa lag Mexiko, så är VM-segern vår.

Min skarpsynthet analyserar den avgörande matchen mellan Sverige och Mexiko. Utgången av den matchen kommer att få stor betydelse för världens svält och fred på jorden. Kanske den viktigaste händelsen i hela världshistorien.

Du ska nu få en fullständig analys av hur det kom sig att Sverige krossade mexikanerna. Vi riktigt mosade dem under våra dubbförsedda fotbollsskor.

När den svenske hjälten Ludwig dräpte till med att skjuta bollen in i Mexikos mål, så blev det 1–0 till oss. Sverige ledde nu matchen. Huvudanledningen till detta var att ingen av de mexikanska spelarna ville skjuta in bollen bakom den svenske målvakten.

Annons

Lite senare in i matchen bestämde sig de svenske att lagets lagkapten också skulle få göra mål. Då tog man till straffmetoden. En klart rättvis straff tyckte alla svenskar. En skandalös domartabbe tyckte alla som höll på Mexiko. Andreas Granqvist valde att slå straffen förbi den hjälplöse målvakten i Mexikos bur. När nätet i målet rasslade, så ledde Sverige med 2–0. Det kom sig av de mexikanska spelarna fortfarande inte vill skjuta fotbollen in i det svenska målet, trots att det hade gått så lång tid.

Det uppstod nu en diskussion bland de svenske. ”Ska vi inte låta Mexiko få göra ett mål? De är ju så trevliga!” Jo, så blev det.

Inte hade väl de snälla svenskarna kunnat ana att Mexico valde att göra sitt mål i sitt mål. Mexiko satte därmed den sista rostfria spiken i kistan och fastställde slutresultatet till 3–0. Därmed har de krattat manegen för den svenska segern av hela VM. Tack Mexiko.

Nu kan vi förvänta oss fred på jorden och ingen mur mellan stater.

Hej så länge

Vaira

(71)

Kommentera

 


Annons

Annons

Laddar