Annons

Annons

Skutta-i-snö-skola med Charlie

Här ska vi öva att springa i snö. Charlie håller på att vända, med ett skutt förstås, för han ska springa efter mig. Läraren först – eleven efter.

Det var länge sedan nu, men i förgår var det dags för ännu en lektion i min eminenta (=rysligt bra) Hundskola för Dummies. Som vanligt var det Charlie som var min elev. Det var vädret som satte ämnet för dagen: Skutta i snö.

Annons

Eftersom Charlie var alldeles ny förra våren, så har han knappast sett snö förut. På grund av den alldeles för milda och snöfattiga vintern, har jag inte kunnat ha den lektion, som vanligtvis äger rum i januari eller februari. Trots att det inte var alldeles särskilt mycket snö, så körde vi en timme Skutta i snö. Jag vågade inte skjuta på lektionen mer, med tanke på att det är mars.

Precis som jag trodde, så var Charlie duktig på att skutta. Snö eller inte, spelar inte någon roll. Felet han gör, är att han skuttar för mycket. Att lagom är bäst, är inget för Charlie. I alla fall inte när det gäller att skutta.

Ta bara en sådan sak när jag övade Charlie i att hoppa över granen som trillade omkull den där dagen som det blåste så mycket. Man behöver inte ligga 86 cm över den fallna trädstammen. Det är dålig hushållning av krafterna.

En annan sak som är tröttande både för Charlie och särskilt för mig, är när han ska springa på snedden jämte mig och försöka bitas. Fast han är mycket bättre på det nu. Jag behövde bara säga åt honom ett par gånger. Min skola har burit frukt!

Fast Charlie är lite felkonstruerad. Det fastnar snö i hans päls i den omfattning, att han fick duscha när vi kom hem. Jag sade åt min resursmatte att hon skulle byta ut hans päls, så han kunde få en likadan som den utmärkta päls jag har. Min resursmatte påstod att det inte skulle kunna gå, så han får väl ha kvar sin opraktiska päls, antar jag.

För övrigt är Charlie och jag bara vänner.

Hej så länge

Vaira

Se vad fint det går. Det är bara för att Charlie gör precis som jag visar. Då går det bra!

Nu ska Charlie springa själv och jag tittar på. Som du ser, så skuttar han i onödan. Det finns ju en upptrampad stig och då behövs det inte skuttas så mycket som Charlie gör.

När vi övade hopp över granen som föll omkull den där dagen som det blåste så mycket, så tog Charlie i så jag trodde han skulle flyga upp i en grantopp. Nu gjorde han inte det, men oj vad han tappade fart, bara för att han skulle ta ett lodrätt skutt över trädet.

Så här ska det gå till. Man ska glida över i full fart med minsta möjliga marginal (högst 0,7 cm). Det är så ett proffs (=jag Vaira) hoppar.

I somras tågade ju Charlie upp på en myrstack. Det kliade alldeles väldigt på Charlie sedan. Jag visar att på vintern kan man gå upp och nosa, men inte på sommaren. När myrorna kommer ut, så tänker inte jag visa vad som händer om man bestiger en myrstack. Det får Charlie göra själv, om han absolut vill.

(54)

Kommentera

 


Annons

Annons

Laddar