Annons

Annons

Solenergi – nej tack för min del

Det är varmt i Auricnac. Mycket varmt. Igår till exempel var det 37 grader mitt på dagen, men för ett par dagar sedan var det 39. Det behövs verkligen inte mer solenergi här.

Fullkomligt obarmhärtigt lyser solen över såväl onda som över mig. Hur varmt det är i solen vågar jag ej tänka på, men jag inte förstå att min husse saknade varmvatten. Min stad fullkomligt kokar i värmen.

Det var varma och snöfria vintrar min husse och jag hade bespetsat oss på, när vi flyttade hit. Inte vansinnigt varma sommardagar. Till och med fransmännen tycker att det är olidligt varmt.

– Bånn schor mössjö, sä träss schå aschordui, brukar de säga när de möter min husse och mig på kvällspromenaden. Vi håller med och repeterar vad de sagt.

Annons

Det betyder ”Godafton min bäste herre, det är väldigt varmt ikväll”. Det är nu inget de behöver upplysa oss om. Svetten rinner på min husse och jag flåsar som om jag hade gjort 23 tokrusningar.

Dock är det utlovat att det bara ska vara 27 grader idag och senare nästa vecka ska temperaturen störtdyka till 24 grader. Vi får väl se hur det blir med det.

Visste jag att det skulle bli på det här sättet, så hade jag väl tvekat att flytta från rivningshuset i Tranås (som numera är rivet).

Fast det är under 20 grader på nätterna och inne i huset har det aldrig varit varmare än 25 grader. Våra stadiga 55 cm tjocka stenväggar är bra att ha. Min Agnes och min Sabrina, som bor i ett hus i Toulouse utan tjocka stenväggar, de har 35 grader inomhus. Om nätterna. Det är synd om dem. Jag tycker nästan synd om deras katter.

Internet skulle också vara bra att ha, men nu har de börjat med att dra de sladdarna i alla fall.

Hej så länge

Vaira

PS Idag på morgonen är det bara 18 grader, så det lönar sig att klaga. DS

The sunny side of the street, får de gärna sjunga om, men finns det en skuggig sida, så är det där du hittar mig. Jag är väl inte dum heller. Jag är både västgötaspets och president!

Du ser själv hur det är. Då ska du veta att det inte var precis den varmaste dagen igår. Redan klockan 21 har temperaturen hamnat under 30 grader. Inatt blir det dock nästan frost, bara 18 grader.

Det är det här har jag sett fram emot ända sedan solen gick upp. Äntligen går solen ner och med den temperaturen. Hade det bara varit lite sydliga vindar, så hade vinden blåst över de snöklädda bergen innan den kom hit. Då hade det varit lite svalare.

(93)

Kommentera

 


Annons

Annons

Laddar