Annons

Annons

Somliga dagar är för stressiga

Idag är det en tydlig stressig dag. Min Agnes kom ganska tidigt och vi mötte henne vid bilverkstaden. Där lämnade hon min bil, som hon plägar åka i. Sedan kom vi hit för att arbeta, arbeta, ty arbete befrämjar välstånd och hälsa, men förhindrar många tillfällen till synd. Dessförinnan chockades jag av en katt.

Bara så att du ska få en uppfattning om hur det är vid bilverkstaden i Aurignac. Vid vänstra pilen står det en min Agnes och läser på en skylt på dörren. Vid nästa pil ser du min bil. Jämte den med ryggen mot kameran står han som äger verkstaden. Pilen långt borta pekar på bergen långt borta. Längst till höger ser du lite av fronten på en bil I den bilen sitter jag.

Att arbete befrämjar välstånd och hälsa är min husse ett lysande exempel på. Han är knappast vad man kan kalla för rik och hälsan är det ganska skröpligt med. Vad säger inte det om hans tidigare liv? (Det säger att han var en arbetsskygg husse.)

Annons

Går vi sedan till fjärde budet i Luthers katekes, så säger det: Hedra din fader och din moder, på det att det må gå dig väl och du må länge leva i ditt land. Ja, det har inte gått min husse särskilt väl och han fick inte leva länge i sitt land. Han blev deporterad till Frankrike. Nu har vi alltså konstaterat att han är inte bara arbetsskygg, utan han hedrade varken sin fader och sin moder. Sådan är han.

Fast det var inte det vi skulle tala om idag, utan vad vi ska göra när min Agnes kommer. För det första vill jag bara berätta att bilen bara ska servas, byta olja och så. Det är billigare i Aurignac och bilen har dessutom utsikt över bergen från verkstaden.

Jag vet inte vad vi ska göra idag, men som exempel kan jag säga vad vi gjorde igår. Äntligen kom det upp hyllor i pannrummet. På dem kan man förvara städkemikalier såsom svavelsyra, trikloretylen, dynamit och liknade saker. Jag vet inte så noga, för jag har inte tittat efter.

När man ändå är inne på att sätta upp hyllor, så kan man göra slag i saken och sätta upp hyllan i köket ovanför kaffemaskinen. Den har legat i sin kartong i köket och väntat redan före jul och längtat efter att bli fäst vid väggen.

Med nya hyllor på plats, så kunde man ju passa på att flytta saker till dem. Grejerna som fanns på golvet i pannrummet, fann snart sina platser på hyllorna. I köket blev det lite mer arbetsamt, men min Agnes högg tag i saker och ting. Snart var ganska mycket omorganiserat, så nu finns det lite mer plats.

När vi skruvade upp konsoler i pannrummet, så var det nästan att både min Agnes och min husse lyckades med att välta en hylla med dvd-skivor i paradtvsalongen. Detta fick mig att beordra att dessa hyllor skulle fästas vid väggen. De är fastskruvade nu. Barnsäkrade för barnen min husse och min Agnes.

Till lunch i går åt vi fish and chips. Den fördisken gick inte av för hackor kan jag lova. Idag ryktas det om rostad sötpotatis och lövbiff med parmesansmör. Verkar lovande.

Nu kom vi just hem med min Agnes och då ska vi planera vad vi ska göra idag. Det ska bli spännande att se vad som kan strykas från listan på kylskåpet.

Hej så länge

Vaira

Detta är pinsamt. Jag kom och gick den vanliga morgonrundan, då katten, som du ser i porten, kom ut och nosade på mig. Tänk om hon som kommer där bak trodde att katten och jag pussades på franskt manér? Fy så pinsamt. Katter ska rusa iväg när jag kommer!

Den övre hyllan var den som min husse och min Agnes satte upp igår. Du ser också den viktigaste platsen i hela huset; min matplats. Att det är tomt, beror på att jag serverades frukost för 23 sekunder sedan.

Den nyuppsatta hyllan inspirerade min Agnes att organisera på bänken jämte spisen. Nu är där så fint så!

Hyllorna i pannrummet. De översta brädorna hade min Agnes på sin balkong. Den understa hyllan blev över från köket. Någon hylla fattas än, men pannrummet är närmare färdigt än innan.

De här hyllorna höll på att trilla. Det hade inte varit bra, så därför är de alla fastskruvade i väggen nu. Det är därför det står en stege där om du undrar. Jag sitter i min favoritsoffa, tv-soffan.

(44)

Kommentera

 


Annons

Annons

Laddar