Annons

Annons

Somliga går med trasiga skor

Somliga går med trasiga skor, Säg, vad beror det på?, Gud fader som i himmelen bor, Kanske vill ha det så. Det är så det står i visan och det är så det är med min husse.

Här är vi ute och går, min husse och jag. Idag går vi på torr asfalt för omväxlings skull. Då kan min husse knappast klaga på att skorna läcker, eller hur? Dessutom står det högsta vikt 3,5 t, så han kanske skulle banta lite istället för att gnälla. Skorna skulle nog hålla bättre.

Min husse, som är en gnällig person, har hittat något nytt att gnälla om. Tidigare har han gnällt om tandvärk. Nu har gnället flyttat ner till fötterna, för nu är det skorna. Senaste tiden har han gnällt över att skorna har läckt.

Annons

– De ska ju vara vattentäta, har han sagt när han har tyckt synd om sig själv.

Om det nu råkar läcka in några ynka droppar, vilket jag är tveksam till, så är det inget mot vad jag får lida. Jag har inget på fötterna alls. Dessutom klagar jag inte. Tvärtom tycker jag att det är skoj att gå i vattenpölar och bli lerig på hela magen.

En sak som är märklig är att min klagande husse slipper att duscha fötterna när han kommer hem. Jag däremot får duscha både fötter och mage. Detta tyder på att min husses skor inte läcker så mycket som han påstår.

Min husse visade mig sin sko, men han har inte fattat hur det hänger ihop. Om man är som han, så blir man straffad. Ett sätt som man då kan straffas på, är att skorna är trasiga. Det står det i visan i alla fall. HAN som i himlen bor vill nog ha det så.

Hej så länge

Vaira

Jag klagar inte när vägarna ser ut så här. Jag springer istället så det stänker om det. Efter mig lufsar min gnällande husse. Han klagar på att skorna läcker så han blir blöt. Hur tror du det är för mig som helt saknar skor?

Ja? Och? Husse visar upp sulan på sin sko för mig. Jag tycker inte det är något att gnälla för, om man inte är en vekling.

Jag tycker sulan ser ganska bra ut. Lite silvertejp så är skorna som nya. Dessutom är sulan i nuvarande skick en dröm för varje kriminaltekniker. Sådant får man också tänka på.

(73)

Kommentera

 


Annons

Annons

Laddar