Annons

Annons

Söndagar är inga vilodagar

Det är slit och släp för min husse hela tiden. Särskilt söndagar är det slitigt och släpigt för honom. För tydlighetens skull vill jag här passa på att påpeka, att det är min husses åsikt. Min åsikt – den enda rätta – är den diametralt motsatta.

Skaffar man sig så många blommor alldeles frivilligt, så kan man ju inte gå och gnälla för att de ska vattnas. Det tycker inte jag, vad tycker du? Det går säkert lika bra att vattna dem måndagar också.

Vad är det då min husse sliter och släpar med på söndagar, eftersom de är så till den vida pass arbetsamma för honom? Först ska vi kanske se vad det är han gör de andra dagarna i veckan. Han går upp och jag tar med honom på en tur till parken. Väl hemkommen gör han sig en mugg kaffe. Sedan gör han inget. Jag tar med honom ut på en lite längre kort promenad, Plommonstigen eller så, för att få aptit till frukosten som serveras när vi kommer hem. Eventuellt köper vi bröd på vägen, eftersom vi ändå går förbi min bagare.

Annons

På eftermiddagen tar jag med mig min husse på en lite längre promenad, så han får lite motion. Det behöver han. Ibland vattnar han blommorna ute, om det inte har regnat på ett tag.

Lite frisk luft före middagen skadar aldrig en husse, så därför tar jag med mig min innan maten. Efter han har ätit så gör han inget.

Så kommer söndagarna. Då ojas det så det står härliga till. Vad är det då han ska göra, som han inte gör annars? Jo:

  1. Dra klockan i matrummet
  2. Pilla i piller i dosetten
  3. Vattna blommorna inte bara de som bor ute, utan också inneblommorna ska ha sin beskärda del av Aurignacvattnet.

Alla dessa arbetsuppgifter gör min husse till en svår syndare, säger han. Han hinner inte tänka på vilodagen så att han kan helga den.

Jag har däremot haft det extra jobbigt idag på alldeles riktigt. Min husse pratade med matten till kattan som pussade mig. Kattan heter Nicolina. Idag slapp jag puss, men det var nog nära.

Hej så länge

Vaira

Har man en klocka som behöver dras en gång i veckan, så är ju inte det hela världen. Så har det varit de senaste 114 åren, för klockan är så gammal nämligen. Jag tror inte de förra ägarna klagade heller, det är bara min husse som gnäller.

En gång i tiden var denna blomuppsättning en stolthet för ett presidentpalats, men det var i påskas. Påskblommornas allmänna förfall kan bero på: 1 Min husses inkompetens, 2 Min beundrare som markerade på dem flera gånger per dag, 3 Blommorna har bara tagit slut. Jag tror nog att alternativ 1 är det mest sannolika.

Blommorna på min paradbalkong pryder sin plats. Uppenbarligen har min husse vattnat dem när man ska, eller har han och blomstren räddats av regnet?

På balkonglådan på fikabalkongen trivs fortfarande penséerna. Det beror på att det har regnat hela vintern. De planterades ju där redan före jul. Nästa år ska jag köpa den större sorten.

Du ser själv hur nära varandra vi var idag Nicolina och jag (kattan heter Nicolina). Hon har den goda smaken att titta åt sitt håll, så tittar jag åt mitt håll. Det är bäst att inte låtsas om varandra. Problemet med Nicolina är att hon inte går att jaga. Hon bara stannar och fräser och sedan pussar hon mig. Det är inte så det blir nöjsamt med katter.

(52)

Kommentera

 


Annons

Annons

Laddar