Annons

Annons

Spaning efter det kök som flytt

Idag är alltså den stora dagen. Den utlovade dagen, än en gång. Dagen som vi har väntat efter så många gånger. Dagen då IKEA ska komma och leverera lådorna som innehåller mitt kök.

Om IKEA råkar komma med kök, vilket jag hoppas men inte riktigt tror, så kommer de nog från Toulouse. Kommer de rätt väg, så kommer de den vänstra vägen där borta. Det vet jag. Jag spanar, så jag kan varna min husse och min Agnes.

Sedan tidigt i morse har jag spanat efter en lämplig lastbil, som kan innehålla till exempel mitt kök. Jo, än en gång har IKEA lovat att de ska komma. Nu börjar det brinna i knutarna, för det är bara sex dagar kvar tills de utlovade montörerna ska komma och sätta ihop mitt kök.

Annons

Tänk nästa vecka kanske jag har ett kök för första gången på tre månader. Jag har verkligen saknat smakprovningarna vid matlagningen och fördisken av grytor och kastruller.

Fast man ska inte ha för stora förväntningar. Det är ju IKEA som har lovat. Fast nu är min Agnes här igen, för att möta upp och pricka av alla utlovade paketen.

Hej så länge

Vaira

Beredd att komma ut och stoppa dem när de kommer. Missar de att stanna, så får de köra runt jättelångt. Många gator är nämligen enkelriktade i min stad Aurignac. Det beror på att det är en storstad, som kräver mycket trafikplanering.

Ungefär så här ska mitt nya kök te sig när det är färdigt. Skissen börjar bli ganska tummad numera. Den svarta skivan, är utbytt mot ek istället. Om det blir ett kök, så tror jag nog det kan bli bra. Mina matskålar ska stå till vänster, precis jämt kylskåpet.

(84)

Kommentera

 


Annons

Annons

Laddar