Annons

Annons

Spaning efter nya vårtecken

Först var det varmt och skönt. Våren fullkomligt small som en bomb. Sedan blev det kallt. Snö och blåst gjorde att ute ville jag inte vara, även om jag har en varm päls. Men hur långt har våren kommit idag?

Jag beslöt mig för att göra en spaning på hur långt våren har kommit i min trädgård. Var börjar man lämpligen den? Jo på trappan till huset, förstås. Jag spanade allt vad jag orkade.

För att glädja min husse, så gav jag honom order att sätta på makroobjektivet han fyndade på sin onödigt dyra kamera. Sedan begav vi oss ut i min trädgård, som omger rivningshuset vi bor i.

Jo, det fanns faktiskt lite blommor här och där. De vanligaste blomsorterna är blåa blommor, blåsippor, och vita blommor, vitsippor. Fastän det fanns gula också, så kallade gulsippor. En buske kunde till och med ståta med röda blommor.

Annons

Myrorna rusade runt i sin stack och några av dem hade smitit från arbetet och lekte tafatt på ett grässtrå.

Humlan som dånade förbi, han dock inte min husse få en bild på. Snabbhet har ju aldrig kännetecknat honom.

Annars vilar jag mest. Det är så arbetsamt att se min husse packa. Här är det 9 grader idag, men i Aurignac är det 22.

Hej så länge

Vaira

En typisk blåsippa. Den har jag tre olika sorter av. Ibland har jag till och med fyra olika blåsippor. De heter så där för att de är blåa.

Så fantastiskt luktar inte de här vitsipporna. Då luktar det mycket bättre vid åkern borta vid säteriet. Den är nämligen nygödslad. Jag får inte gå ut där.

Vid den stora stenen vid hasselbusken växer det inte bara vitsippor. Som du ser, så växer det också en konstig sort blåsippa. Ganska fint är det faktiskt.

Sillgräset växer precis utanför huset. Min husse brukar gå ut och klippa av lite, när han ska äta sill. Det är därför det heter sillgräs. Lite senare så får gräset lila blommor och omvandlas då till en lilasippa.

Precis utanför uterummet står dessa stora gulsippor. Sådana fanns det massor av i Aurignac. Jag har bara två stycken.

Se där! En annan sorts blåsippa. Även den växer precis utanför mitt uterum. Tänk vad många olika sorters blåsippor det finns.

Den här blomman växer på en buske, så därför är det knappast en rödsippa. Snarare är det en rödblomsbuske. Fast vem vet. Saker heter så konstigt.

Varför leker myrorna tafatt på ett grässtrå? Jo, det gör de bara för att de kan! Så enkel var den gåtan. Varken jag eller min husse kan klättra upp på ett grässtrå. Fast myror får inte fördiska, så det jämnar ut sig. Myror klias om de kommer i pälsen.

(63)

Kommentera

 


Annons

Annons

Laddar