Annons

Annons

Spetsar med total kontroll

Näst, näst sista dagen fattade vi ett beslut som påverkar alla. Jag hoppas att du följer vårt enhälliga beslut, för annars missar du tåget. Jag kan också meddela att statsbesöket är slut. Mina gäster har återgått till sitt tidigare franska vistelse, för att sedan leta sig hem till mitt gamla fosterland.

Eftersom mina gäster åkte en lördag, så kunde jag förevisa mitt torg när det är marknad där. Lägg märke till hur vi gemensamt spanar av omgivningarna. Bettan tittar åt vänster (=sitt höger), jag tittar höger och Jeanne kontrollerar vad som händer snett bakom. Urmatte tittar stolt i kameran, för att hon får hålla i ett trespann med västgötaspetsar.

Både min husse och min urmatte (tillika Bettans och Jeannes matte) är något sålunda återställda efter en vilodag. Min urmatte som är Bettans och Jeannes privatchaufför ansåg sig vara så pigg, att hon kunde ratta den stora svarta limousinen de 50 milen till nästa mål. Min husse var så pigg, så jag förmådde honom att promenera Plommonstigen både igår och idag.

Annons

Vad var det då vi beslöt Jeanne, Bettan och jag? Ja, det är en sak som påverkar även dig. Vi beslöt att du ska ta fram trädgårdsmöblerna idag och då även passa på att ställa fram klockan en timme. Vi var alla tre helt överrens om att det är dags att det blir vår på riktigt nu. Inte bara enstaka t-shirtdagar. Det är sådana beslut som kan fattas, när det finns ett överflöd av spetskompetens.

Jag hoppas för din skull, att du var uppe i natt och vred fram timvisaren på alla dina klockor. Annars kommer det att gå illa. Tänk på att det innebär att du får frukost och middag en timme tidigare!

Hej så länge

Vaira

Som de prominenta personer som Bettan och Jeanne är, så åker de för säkerhets skull i en säkerhetsbur i sin limousine. Det är urmatte som är deras privatchaufför.

Och se där åker den svarta diskreta limousinen iväg. I den sitter mina vänner Bettan, Jeanne och urmatte Gunnel. Nu hoppas jag på en lycklig och trevlig resa upp mot norr.

Det var här och då vi fattade vårt hemliga beslut att flytta fram klockan en timme idag. Vi gömde oss i buskarna, så att ingen skulle se att vi var där. Inte gick vi att avlyssna heller, så vårt beslut kom som en överraskning. Eller hur?

Ja, jag vet. Egentligen hade ju vi beslutat att klockan skulle sällas om mitt i natten, men huvudsaken är ju att frukosten serveras en timme tidigare, så det gjorde inte så mycket. Jag har låtit min fotograf fotografera klockan innan luckorna öppnas, för det ger en illusion av natt då.

(60)

Kommentera

 


Annons

Annons

Laddar