Annons

Annons

Spurten hänger på min husse

Nästa vecka kommer jag inte att ha några som arbetar här. Fast mycket av det som återstår nu, hänger på min husse och på min Agnes och kanske min Sabrina. Fast det är förstås om inte de också har semester. Då hänger det bara på min husse.

Jag sitter i det före detta mörka rummet, numera ljusa rummet. Ser du att golvet där också är slipat och oljat. Det fick vi gratis, för att min Agnes och jag är så trevliga. Rummet utanför är Evans och Emilys rum, mitt före detta allrum.

Hela övervåningen är nu klar. Nästan. Allt är färdigmålat och golven är slipade och oljade. De flesta element ska på plats förstås.

Som vanligt ska det dit mer kakel i badrummet, sidorna på badkaret ska på plats och garderobsdörrar ska målas. Dessutom ska badrumsdörren och garderobsdörrarna kapas, eftersom de har höjt golvet i badrummet.

Annons

Golvet i badrumskorridoren, den som går till min paradsängkammare, ska läggas av min husse. Den ska spacklas och ytbehandlas först.

Annars kan alla golv och alla rum tas i besittning nu. Till och med det f.d. mörka rummet. Golvsliparen tyckte att vi var så trevliga (vi = min Agnes och jag), så han slipade och oljade golvet gratis åt oss. Bra, för då slapp vi göra något.

För att kunna möblera måste kartonger och möbler ut från min Agnes och min Sabrinas rum. De ska fördelas till de ställen de ska vara vara på riktigt. Då kan vi lägga dit en matta i sovalkoven också. Sedan kan vi sätta dit en säng, så kan de sova hos mig.

Undervåningen är lite mer att göra. Golvet i vardagsrummet ska köpas och läggas dit. Det är min husse som ska göra det. Hoppas att min Agnes hjälper till, så det blir rekorderligt gjort. Hantverk är inte min husses starka sida. Han har ingen stark sida alls, för övrigt.

Tvättstugan, duschrummet och toan ska kaklas färdigt och allt ska monteras.

Alla möbler och massor med osorterade kartonger står i det för övrigt färdiga matrummet.

Enligt ett rykte som cirkulerar, så ska vi få ett kök från IKEA. Vi har i alla fall betalt det, så det skulle ju vara trevligt om det kom på plats. De hade lovat i början på augusti, som nu har passerats. Jag hoppas de inte menade i början på augusti nästa år.

Ja, sedan har vi ungefär 3.217 flyttlådor att packa upp. När det är klart och de tomma lådorna står på vinden, då är det jul och då är vi färdiga! Fast först måste vi städa bort gipsdammet, innan vi kan dansa runt granen.

Idag är det lördag, så nu ska vi gå och handla på marknaden. Jag hoppas på korv och torkad skinka.

Hej så länge

Vaira

Här ser du lite bättre hur Evans och Emilys rum ser ut. Ekgolven blev jättefina när de slipades och oljades. Nu fattas det bara möbler, så kommer det att bli riktigt trivsamt. Vi ska stänga garderobsdörren borta vid fönstret också, förstås. Fönstren ska målas av min husse och min Agnes. De ska bli vita.

Jag kan bara konstatera att trappan blev perfekt. Bakom mig ser du den perfekta paradkorridoren. Dörren till min paradbalkong ska bli vit så småningom. Min Agnes har redan köpt färg och penslar.

Hur ska det här gå? Det är min husse som ska lägga dit ett golv. Min Agnes och min husse har dock flytspacklat golvet. Massor med flytspackel gick det åt, för golvet var inte så rakt, så det var besvärande. Annars är det färdigmålat och klart så. Palatsparkanläggningen utanför är inte klar alls. Fast där finns en palm, ett kinesiskt tempelträd och ett olivträd. Visst blir det fint?

(179)

Kommentera

 


Annons

Annons

Laddar