Annons

Annons

Stackars Vaira sitter i fängelse

Vaira i fängelse? Nej, inte alls. Jag välkomnar min husse, som har varit och tränat, men grinden till min resursfamilj i vardande som ser ut som ett fängelsegaller. Den hindrar västgötaspetsar att komma ut på gatan, vilket är synd. Fast det går att skälla genom gallret.

Vaira i fängelse? Nej, inte alls. Jag välkomnar min husse, som har varit och tränat, men grinden till min resursfamilj i vardande som ser ut som ett fängelsegaller. Den hindrar västgötaspetsar att komma ut på gatan, vilket är synd. Fast det går att skälla genom gallret.

Tror du verkligen att jag blev satt i fängelse igår? Inte alls, skulle jag vilja säga. Bilden ljuger, men inte. Jag genomförde ett nytt test bara. Skulle min resursmatte i vardande bli upphöjd till resursmatte? Det är ett ack så viktigt prov, som inte är så lätt att klara av för en som gärna vill bli en resurmatte åt en Vaira.

Annons

Det började tidigare på dagen.

– Nu ska jag åka och träna Vaira, sade min husse med en röst som antydde att han kände sig väldigt duktig.

– Jag ska handla också, så du får vara hemma själv.

Det kommer inte på fråga, gjorde jag klart för min husse.

– Jag kan ringa till din resursmatte i vardande och fråga om du kan vara där, sade min än så länge otränade husse.

Det var så jag hamnade hos min resursmatte i vardande alldeles ensam. Detta var ett gyllene tillfälle att riktigt testa henne. Kan hon bli min ordinarie resursmatte?

Nu kan jag tala om vad vi gjorde. Hon passade på att få lite trädgårdsarbete gjort, nu när hon äntligen hade en verklig expert till hands. (När ska min husse utnyttja den möjligheten?)

Inte nog med det, vi gick en promenad i omgivningarna också. Där fanns det många intressanta dofter, som många olika hundar välvilligt hade lämnat. Spännande. Jag testade också, inte mindre än två gånger, om hon hade bajspåsar med sig. Det hade hon och hon plockade käckt upp mina vackra korvar för att kunna arkivera dem.

Efter den välbehövliga promenaden dök så min husse upp. Det skulle vankas fika i trädgården i den varma vårsolen. Det var mycket gott till min husse och min resursmatte i vardande, men Vaira blev inte heller helt lottlös. Jag fick ett sådant där mjukt tuggben, som är så gott. Jag hade också lätt kunnat få plats med en bulle i min mage, men därav blev intet. Jag fick lite fördisk, med betoning på lite. Det var faktiskt bara ett par smulor, knappt lönt besväret att slicka upp.

Men dagens test resulterade i, trots bristen på fördisk, att min före detta resursmatte i vardande upphöjdes till ordinarie resursmatte. Grattis resursmatte, säger jag som har fått en sådan trevlig västgötaspets som resurshund!

Hur det kommer att gå för min resurshusse i vardande, beror på om han kan låta bli klotången.

Hej så länge

Vaira

Se nu har det dukats upp till fika i trädgården. Först av alla bjöds jag Vaira ett synnerligen gott mjukt tuggben, som en liten extra aptitretare före det var dags att hugga in på bullarna.

Se nu har det dukats upp till fika i trädgården. Först av alla bjöds jag Vaira ett synnerligen gott mjukt tuggben, som en liten extra aptitretare före det var dags att hugga in på bullarna.

Husse och jag vid fikabordet. Eftersom det framstod med all tydlighet att jag inte skulle få något mer, så tittar jag hellre bort.

Husse och jag vid fikabordet. Eftersom det framstod med all tydlighet att jag inte skulle få något mer än det mjuka tuggbenet, så tittar jag hellre bort, än att se honom sitta och vräka i sig av godsakerna.

Trots att jag gav min nya resursmatte möjligheten att dela med sig, så missade hon den chansen. Det blev ett litet minus i protokollet. Min husse har jag redan givit upp hoppet om.

Trots att jag gav min nya resursmatte möjligheten att dela med sig, så missade hon den chansen. Det blev ett litet minus i protokollet. Min husse har jag redan givit upp hoppet om.

Ska detta kallas fördisk? Du ser själv. Ett par smulor från de besuttnas bord var allt som tillföll en stackars svältande västgötaspets. Det är synd om Vaira.

Ska detta kallas fördisk? Du ser själv. Ett par smulor från de besuttnas bord var allt som tillföll en stackars svältande västgötaspets. Det är synd om Vaira.

En stor fördel med min resursfamiljs trädgård är att jag kan hålla grannarna under uppsikt. En stor nackdel med min resursfamiljs trädgård är att om det kommer en katt gåendes eller en hare skuttandes i grannträdgårdarna, så hindrar staketet mig från att valla katten upp i ett träd och haren iväg till skogen.

En stor fördel med min resursfamiljs trädgård är att jag kan hålla grannarna under uppsikt när de som här putsar sina fönster. En stor nackdel med min resursfamiljs trädgård är att om det kommer en katt gåendes eller en hare skuttandes i grannträdgårdarna, så hindrar staketet mig från att valla katten upp i ett träd och haren iväg till skogen.

LÄS OCKSÅ

(41)

Kommentera

Annons

Senaste från Hemmets

Annons

Laddar